News Flash:

Ce este recomandat sa mancam in timpul zborului cu avionul

21 Martie 2017
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
in avion

Daca aportul insuficient de apa duce la deshidratare, alimentele foarte sarate duc la o retentie suplimentara de apa, în special sub piele. Putem observa asta si la picioare, unde sosetele lasa o urma în piele, pe gamba. Evitam alimentele arse si prajite, care genereaza stress oxidativ si inflamatie, le preferam pe cele crude, bogate in antioxidanti. Painea, biscuitii si imitatiile de unt nu sunt nici ele indicate.


Daca zborul e scurt, evitam cu totul mancarea din avion, dar avem o masa sanatoasa înainte de îmbarcare. Putem avea cu noi un mic "pachetel" cu care sa venim de acasa si pe care sa-l mancam în aeroport, daca situatia o permite. Batoanele proteice, pungulitele cu nuci si seminte, fructele, legumele (morcovi, tulpini de telina, castraveti- gata curatate si taiate) sunt alegeri inteligente.


Cand cumparam biletul putem alege tipul de masa, exista variante fara sare sau pentru diabetici. Pachetul cu mancare vine însotit de lista de ingrediente si aportul nutritional.


Înainte de zbor (chiar cu cateva zile) punem accentul pe fructe de mare si peste oceanic, legume proaspete, alimente alcaline.


Ce suplimente sunt utile?
Vom folosi acele suplimente care combat inflamatia si stress-ul oxidativ: vitamine (A, C, E), minerale (in special magneziu, zinc, seleniu), extract de turmeric, astaxanthin, pycnogenol. Pycnogenolul (extractul de scoarta de pin maritim francez) ajuta si la "subtierea sangelui", pe langa reducerea inflamatiei. Putem folosi si o forma naturala de aspirina (extract de salcie alba), pentru prevenirea aparitiei cheagurilor de sange.


Suplimentele cu Omega 3 (DHA si EPA) sunt practic obligatorii, pentru ca mancarea din aeroporturi sau din avion rareori contine aceste grasimi sanatoase.


Rhodiola este un adaptogen care va reduce reactia corpului la stress. Probioticele si enzimele vor ajuta la prevenirea problemelor digestive.


Spirulina si clorela (binecunoscutele alge) ajuta la combaterea efectelor nocive ale radiatiilor. Cele mai utile sunt combinatiile de "super-greens", unde mai avem adaugate extracte de iarba de gau si alte plante.


Suplimentele care sustin imunitatea pot fi incluse si ele. Lizina este un aminoacid care împiedica replicarea virusului herpetic.

O ora pe zi
Este cat putem recupera din diferenta de fus orar, în medie. Mai ales cand zburam spre est (Asia), adaptarea este mai dificila, deci o idee buna ar fi sa ne apropiem de ora de la destinatie înca de acasa, pe cat posibil. Expunerea la soare imediat dupa trezire este esentiala. Înainte de culcare ne putem ajuta si de melatonina, pentru perioade scurte de timp.


Miscare
Ori de cate ori este posibil (în zonele de asteptare sau chiar în tipul zborului), ne ridicam în picioare, facem un stretching usor si cativa pasi. Dupa ce am ajuns la destinatie putem face un antrenament usor (gimnastica, stretching, cardio), cu mare grija la semnele pe care ni le da corpul. În timp ce stam pe scaun încordam periodic muschii gambelor, pentru a ajuta circulatia venoasa. Cine are deja probleme de circulatie poate purta soseste compresive.


Masajul ajuta foarte mult dupa un zbor cu avionul, dar si dusurile reci. Atentie însa, frigul este si el un factor de stress, trebuie folosit cu masura.


Materiale necesare pentru un zbor cu avionul
Pentru a fi bine pregatiti, iata o lista cu obiecte utile: dopuri pentru urechi, medicamente cu efect antiinflamator si analgezic (confirmate cu medicul), medicamente contra infectiilor digestive, probiotice, antioxidanti, recipient pentru apa, servetele umede (dezinfectante). Pe langa acestea vor fi de mare ajutor si picaturile pentru ochi sau nas, cu o formula bazata pe apa (solutie salina sau cu acid hialuronic), pentru a contracara uscarea acestor zone sensibile.


sursa:cristianmargarit.ro


zborul mbarcare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006185 (s)