News Flash:

Ce este recomandat sa mananci daca ai diabet

5 Decembrie 2017
969 Vizualizari | 0 Comentarii
diabetici

Diabetul este o afectiune cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane, insa asta nu inseamna ca devine o povara ce iti va strica stilul de viata. Cu un diagnostic bun si un regim care sa il tina sub control, te poti bucura in continuare de o viata normala. In ceea ce priveste alimentatia, aceasta trebuie sa respecte anumite reguli simple, menite sa tina glicemia sub control.
Iata cinci dintre alimentele recomandate cand ai diabet:

Avocado
Avocado este o sursa excelenta de antioxidanti si un bun stabilizator al colesterolului. In plus, incetineste procesul de digestie, nelasand glicemia sa aiba parte de o crestere prea rapida. Foloseste-l cat mai des in meniul tau, caci este un aliment satios, ce poate reprezenta o varianta foarte buna de gustare.

Broccoli
Broccoli este una dintre acele legume pe care nu multi le iubesc, insa sunt utile pentru toata lumea! Este bogat in antioxidanti, in Vitamina C (numai o portie reprezinta aproximativ toata doza de Vitamina C necesara intr-o zi). De asemenea, contine crom, necesar pentru controlul pe termen lung al glicemiei.


Peste, pui sau curcan
Poti consuma cu incredere carne slaba, precum cea de pui, peste sau curcan, insa nu in proportii mari si atent gatite. Incearca sa le consumi fara piele, pentru a evita grasimile, si gatite in abur, fierte sau la gratar.

Afine
Afinele reprezinta un element esential din dieta ta, daca ai diabet. Mai sunt numite si insulina vegetala, datorita continutului bogat de antocianidine. Recomandat este sa le consumi destul de frecvent, fie in sucuri, smoothie-uri sau in salate de fructe. Daca nu ai cum sa te bucuri de ele asa, poti folosi anumite suplimente care sunt bogate in afine si alte elemente utile in lupta contra diabetului.

Nuci si seminte
Nucile si semintele nu trebuie sa lipseasca din meniul tau, caci sunt surse de fibre sau proteine si au grija sa tina sub control nivelul de glicemie. Nu exagera totusi cu consumul lor, rezuma-te la un pumn de nuci si seminte in fiecare zi!


diabetul avocado broccoli afine
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.013324 (s)