News Flash:

Ce cadou asteapta Alina Gorghiu de la Ciolos de 8 martie

8 Martie 2016
1225 Vizualizari | 0 Comentarii
alina gorghiu2
Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni seara, in cadrul unei emisiuni TV, ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a amanat din nou raportul pe legea alegerilor locale in doua tururi de scrutin. In acest context, Gorghiu a afirmat ca Executivul inca mai are o saptamana la indemana sa dea un raspuns cu privire la plangerea formulata de liberali pentru organizarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin, procedura prealabila pentru ca PNL sa poata depune actiunea in Contencios administrativ.
 

"Am convingerea ca va veni raspunsul foarte rapid. Are termenul de 30 de zile la indemana. Aproape ca nu a profitat sa faca un gest firesc sa raspunda in timp util pentru a-si lasa PNL sa-si caute dreptatea la CCR. Inca mai are o saptamana la indemana sa dea acest raspuns. Ar fi un cadou frumos pe care mi l-ar face de 8 martie daca ar veni acest raspuns pentru ca a-si putea sa inaintez sesizarea la instanta de contencios administrativ", a declarat Gorghiu.

"Nu o sa negociez cu nimeni legea pentru cele doua tururi de scrutin. Putem sa mergem in paralel: cererea la istanta si directionata catre CCR si votul in Parlament, daca vom face acea masa critica care sa isi doreasca promovarea acestei initiative legislative. Este in circuit parlamentar. Domnul Tariceanu, de frica celor doua tururi, a amanat din nou raportul astazi pe legea alegerilor in doua tururi (...) Daca se razgandeste vreun partid si vrea sa voteze legea sunt bineveniti sa dea o mana de ajutor pentru aceasta lege", a mai spus Gorghiu.

Reamintim ca Alina Gorghiu anunta, pe 12 februarie, ca formatiunea sa a depus la Guvern plangerea prealabila pentru organizarea alegerilor locale in doua tururi descrutin.

"Astazi am reusit sa depunem la Secretariatul General al Guvernului plangerea prealabila pe tema alegerilor in doua tururi. Este necesara aceasta procedura prealabila pentru a putea depune actiunea in Contencios administrativ. Incercam sa ne incadram in intervalul de timp care si asa este foarte redus pentru a putea ajunge la obiectivul pe care ni l-am propus, anume de a avea un proces electoral in doua tururi, care presupune democratie, presupune reprezentativitate, presupune legitimitate pentru alesul local si, de ce nu, da liber competitiei in Romania", declara, la acel moment, Alina Gorghiu.

profitat pnl ccr parlament tariceanu alina gorghiu doua tururi scrutin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006172 (s)