News Flash:

Ce boala poate provoca deshidratarea indelungata

18 Mai 2015
1197 Vizualizari | 0 Comentarii
deshidratare

Deshidratarea, dar si hidratarea incorecta poate duce la aparitia diabetului, potrivit specialistilor diabetologi americani. Acest lucru este posibil atunci cand de cantitatea de apa din organism depinde si felul in care este absorbita glucoza din sange. Mai exact, in momentul in care se instaleaza deshidratarea, in corp este eliberat un hormon numit vasopresina. Rolul acestui hormon este de a retine apa in corp pentru a preveni deshidratarea si mai puternica.

Totodata vasopresina stimuleaza ficatul ca sa elibereze mai mult zahar in sange, iar acest lucru repetat afecteaza raspunsul organismului la insulina si poate aparea rezistenta la insulina, si implicit diabetul zaharat de tip II.

Studiul specialistilor americani a fost realizat pe un esantion de 3.000 de persoane cu varste cuprinse intre 30 si 65 de ani, pe o perioada de 10 ani. In prima faza toate persoanele participante la studiu au prezentat un nivel normal de zahar in sange, ca dupa noua ani, aproximativ 800 de persoane sa sufere de diabet tip II.

Prin urmare, concluziile cercetarii au aratat ca persoanele care au consumat mai mult de un litru de apa pe zi, au avut cu 40% mai putine riscuri de a face diabet, in comparatie cu cei care au baut mai putina apa.


deshidratarea hidratarea incorecta vasopresina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006362 (s)