News Flash:

Ce boala grava trateaza zeama de varza

16 Decembrie 2015
2934 Vizualizari | 0 Comentarii
zeama varza
De multa vreme in Rusia (si in fosta Uniune Sovietica) s-a studiat cu toata seriozitatea posibilitatea tratarii ulcerului gastric cu zeama de varza. Un medic american de la Universitatea Stanford, Garnett Cheney, a intreprins inca din 1950 cercetari pe aceeasi linie. Se pare ca este vorba de actiunea asa-numitei vitamine ,,U” (S-metil-metionina), ceea ce duce la concluzia ca boala ulceroasa stomacala poate fi considerata o avitaminoza. Se stie ca „vitamina” aceasta se distruge prin fierbere, se oxideaza usor, dar poate fi obtinuta prin refrigerarea si uscarea legumelor. Reusita tratamentului depinde totodata de activitatea normala a ficatului.

Tratamentele aplicate unor bolnavi de catre Cheney cu zeama de varza au fost verificate si de alti medici americani, obtinandu-se rezultate pozitive dupa circa 18-20 de zile de cura. Dupa datele obtinute de alt medic, Zanlynski, ulcerul a disparut dupa cateva saptamani la 85% dintre pacientii tratati. Unii dintre ei afirmau ca dupa 2-3 zile au constatat disparitia neplacerilor subiective. Extractul concentrat de varza, eventual si cel uscat, s-a dovedit mai activ decat zeama proaspata. Dupa informatii comunicate de doctorii Strahler si Hanziger din Elvetia, la bolnavii de ulcer duodenal se observa efecte mai bune decat la cei suferinzi de stomac. Ei au aplicat tratamentul timp de doua luni.

Iata si reteta prepararii, asa cum o indica medicii ce experimenteaza efectul sucului de varza. Capatana proaspata se curata, se spala, se taie si se toaca cu un cutit din otel inoxidabil; apoi se pune intr-un vas adanc de portelan sau gresie ceramica. Varza se preseaza putin, se acopera bine cu un capac, dupa care se lasa 24 de ore sa „transpire” (ca salata de castraveti) pentru a produce zeama. Lichidul rezultat se strecoara printr-o panza deasa. Nu trebuie adaugata apa si, bineinteles, varza nu trebuie fiarta. Zeama se bea de 3 ori pe zi, cel putin cate 200 ml, cu o jumatate de ora inainte de masa. Deocamdata, nu s-au verificat indeajuns efectele acestui tratament. Cu rezervele de rigoare, dar tinand seama de faptul ca se aplica cu succes in unele tari, vi-l comunicam.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005835 (s)