News Flash:

Ce bacterii poti alunga cu ajutorul cepei

7 Ianuarie 2015
1715 Vizualizari | 0 Comentarii

Ceapa este caracterizata prin continutul ei bogat in tiosulfinate, sulfuri, sulfoxidesi alti compusi odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei si producerea de compusi care duc la iritarea si lacrimarea ochilor.
Foloseste ceapa pentru a scapa de raceala. Iata cateva tratamente cu ceapa 

Tiosulfinatele au proprietati antimicrobiene. Ceapa este eficienta impotriva multor bacterii, cum ar fi bacillus subtilis, salmonella si E.coli. Ceapa nu are totusi o actiune la fel de intensa ca a usturoiului, intrucat in ceapa sa gasesc doar un sfert din compusii sulfului care fac parte din compozitia usturoiului. Sanatate.bzi.ro


ceapa antimicrobiene
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007958 (s)