News Flash:

Ce a facut o romanca din strainatate dupa ce nu a fost lasata sa vorbeasca in limba romana la locul de munca

5 Ianuarie 2018
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
romanca

Romanca din strainatate: Nu am voie sa vorbesc limba romana in benzinaria in care lucrez!

O romanca stabilita de mai bine de sase ani in Germania, Tamara Oprea, a postat recent un mesaj intr-un grup de Facebook al romanilor din Germania in care le impartaseste interautilor faputul ca se simte discriminata la locul de munca.

Femeia spune ca lucreaza la o benzinarie dintr-un oras din Germania, insa problemele au inceput dupa ce un client german s-ar fi simtit „ca in Romania” atunci cand Tamara a servit un cetatean roman cu care a vorbit in limba materna.

Dupa acest episod, clientul ar fi depus o plangere la responsabila de filiala, iar angajatorul i-ar fi interzis femeii sa vorbeasca in limba romana la locul de munca.

Romanca spune ca este dispusa sa mearga la un avocat si chiar sa intenteze un proces impotriva sefilor si a lantului de benzinarii pentru care lucreaza.

Citeste mai jos mesajul complet al femeii:

„Angajatorul imi interzice sa vorbesc limba romana in benzinaria in care lucrez. Un client german s-a simtit „ca in Romania” atunci cand am servit un cetatean roman si mi-am acordat dreptul de a vorbi in limba materna.

A depus plangere si responsabila de filiala mi-a interzis sa mai vorbesc romaneste cu romanii atunci cand sunt si germani in benzinarie. Eu nu accept. I-am spus sa ma dea afara si sa scrie clar si mare motivul pe kundigung.

Am amenintat-o ca genul asta de abuzuri o vor aduce in fata unui judecator. Astept sa ii vad reactia si sunt pregatita sa merg la avocatl si sa incep un proces impotriva ei personal si implicit impotriva lantului de benzinarii la care lucrez.

Vi s-a intamplat ceva de genul asta vreodata?

Va multumesc „, a postat pe Facebook romanca din Germania.

Postarea femeii nu a trecut neobservata, starnind zeci de reactii. Apoi, femeia a tinut sa faca noi precizari:

Sa imi respecte dreptul de a vorbi limba mea materna cu romanii mei

„Va multumesc pentru reactii. Eu nu prea ma impac cu supunerea. Locul de munca e bun dar nu sunt oloaga ca sa nu pot gasi altul. Mai ales ca mai am unul. Unii vorbesc de integrare.

Pai daca nici eu nu m-am integrat dupa 6 ani de Germania si cu limba vorbita la nivel C1 nu mai stiu…

Integrare inseamna pentru mine sa respect tara in care ma aflu dar ca tara in care sunt si muncesc platesc impozite etc. sa imi respecte dreptul de a vorbi limba mea materna cu romanii mei.

Eu nu sufar de studii superioare nu plesnesc pe nimeni cu diploma peste fata si nici germanca nu vrea sa ma prefac ca sunt.

Sincer nu imi aduce nici o cinste sa imi reneg sangele din vene. Nu vreau decat sa mi se dea voie sa vorbesc cu romanii pe romaneste ca sa nu pic in derizoriu si sa ma jignesc pe mine cand ma fac ca am uitat romana si o dau pe germana.

Mi se pare trist ca multi dintre voi ii dati dreptate sefei de filiala. Eu am depus o plangere impotriva ei la seful mai mare ca nah… stim cu totii cum e cu sefii. Nu va certati ca eu am sa rezolv in felul meu.

Muncesc,respect si astept acelasi lucru din partea oamenilor din jurul meu. Sa fiti binecuvantati ! (E mai frumos decat „yoooo Tschuss”)”, a comentat Tamara Oprea.

Tu ce parere ai despre situatia Tamarei Oprea? Scrie-ne opinia ta despre atitudinea angajatorului si cum crezi ca ar trebui sa procedeze femeia in aceasta situatie.

Ce spun internautii: Nu va mai lasati calcati in picioare
„ Pentru toti cei cu coloana vertebrala, va rog eu frumos, de cate ori vi se pare ca sunteti discriminati la locul de munca, pe strada, la coada la ALDI, sunati un avocat!

Nu va mai lasati calcati in picioare, ca aveti aceleasi drepturi castigate prin lupta de a intra in UE in 2007. Pe deasupra, le mai si sunteti superiori din toate punctele de vedere.

Nu sunteti in Germania, sunteti in Europa!!! Europa e a tuturor, nicidecum a lor!!! MULTA BAFTA!”, a scris Mihnea Mustata.

Este imposibil sa pierzi un proces, la Arbeitsgericht, in cazul in care te dau afara. Dar vei pleca de buna voie de acolo, cu fruntea sus.

Si vei gasi un loc de munca in alta parte. Spune-le de ce ai plecat de acolo, si 80% din patroni te vor angaja”, i-a transmis utilizatorul Facebook Edmund Fota.

Victor Vyky: Mie o singura data mi sa spus asta si iam spus sa invete romana daca nu ai convine

“Respect pentru romanii cu demnitate.
Sa fim uniti si sa nu lasam demnitatea sa moara!
„Daca pentru a trai trebuie sa te tarasti, ridica-te si mori.” — Jim Morrison”, a scris Avocat Danemarca-Dk.

„Noi de ce sa nu fim respectati ,daca la locul de munca respecti cerintele angajatorului nu inteleg de ce interzice limba materna a angajatului”, este de parere Alina Stirciogeanu.

Scrie-ne si tu parerea ta!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006588 (s)