News Flash:

Ce a declarat Liviu Dragnea dupa validarea lui Sorin Grindeanu in functia de premier

30 Decembrie 2016
1058 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea conf
Presedintele PSDLiviu Dragnea, a declarat, astazi, la Palatul Parlamentului, ca partidul pe care il reprezinta a pus deasupra interesul Romaniei de a avea stabilitate politica, prin nominalizarea lui Sorin Grindeanu pentru functia de premier, dupa ce presedintele a refuzat-o pe Sevil Shhaideh.

”Daca nu aparea desemnarea, declansam suspendarea presedintelui Iohannis”, a spus Liviu Dragnea.


"Noi am dat dovada de maxima rabdare, intelegere si intelepciune, pentru ca am pus in permanenta deasupra dorintele legitime, firesti, si ale noastre si ale populatiei, de a avea un guvern cat mai repede instalat si asta putea genera o reactie mai dura din partea noastra, care avea ca finalitate o criza politica profunda. Am pus deasupra interesul Romaniei, de a avea o stabilitate politica ce ne da posibilitatea sa punem in aplicare programul nostru de guvernare votat", a afirmat Dragnea.

1. Iata cele mai importante declaratii ale liderului PSD 



-    Am pus deasupra interesul Romaniei de a avea stabilitate politica 

-   NU am mers la cotroceni, asa cum era legitim, cu presedintele PSD ca propunere de premier pentru a nu declansa o criza.

-    Am mers cu o propunere care a fost respinsa cateva zile mai tarziu fara o explicatie

-    Am venit cu o a doua propunere. Nu am inteles de ce nu a fost desemnat ieri dl. Sorin Grindeanu

-    A urmat o informala cu presa pentru a ajunge la noi informatii pe surse.

-    Urma, daca nu avea loc aceasta desemnare sa convocam saptamana viitoare parlamentul pentru a urma o procedura ca sa instauram un guvern legitim.

-    Au trecut 20 de zile de la alegeri.

-    Salariile din administratia publica locala prevazute sa intre in prima faza de crestere de 20% vor creste de la 1 februarie, cu 20 la suta.

-   Actorii vor avea salariile crescute de la 1 februarie, nu din ianuarie. Vor sta inca o luna cu salariile scazute

-   Absolut toate masurile noastre din programul de guvernare vor fi aplicate.

-   Obiectivele raman aceleasi: Mai multi romani in clasa de mijloc, mai multi bani in buzunare, un program, serios de a stopa exodul tinerilor si a creierelor in strainatate, programul de relaxare fiscala asteptat de capitalul romanesc, ajutorul pentru agricultori.

-    Astazi am stabilit care este calendarul de actiuni pentru zilele urmatoare pentru a avea un guvern 

-    Marti - 10:30 biroul permanent de la fiecare camera, ora 12:00 plen in fiecare camera, ora 14:00, fiecare partid in forul de conducere va aproba lista cabinetului, ora 15:00 intalnire cu grupurile reunite PSD-ALDE, 16:00- 16:30 depunerea de catre premierul desemnat a listei cabinetului, ora 17:00, propunerea ordinea de zi pentru miercuri, ora 18:00 consultari cu UDMR si minoritati

-    Miercuri - 8:00-14:00 audierea in comisii, 15:00 - 18:00 prezentarea programului de guvernare, dezbatere, votul de investitura, cu rezerva acceptarii de catre presedintele Romaniei - ii vom trimite o scrisoare - propunem ca miercuri ora 18:00 sa aiba loc ceremonia de investire a guvernului

-    Joi, ora 9:00 birou permanent la senat cu legea de abilitarea  guvernului de a da ordonante in perioada de vacanta parlamentara, 14:00 -15:00 dezbateri in comisii, 16:00 - 18:00 votul final pe aceasta lege.

2. Calin Popescu Tariceanu:

Vom convoca Parlamentul spre sfarsitul lunii (ianuarie) pentru a putea vota bugetul cat mai curand


3. Sorin Grindeanu:

    Daca se respecta calendarul, in aceea seara (miercuri seara) la ora 21:00 vom face prima sedinta de Guvern.

-    Vineri speram sa poata fi adoptat proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a da ordonante

-    Multumesc celor care m-au sustinut, multumesc PSD

-    Suntem deschisi marti dupa-masa, dupa ce vom depune programul de guvernare la Parlament si lista cu structura Guvernului sa avem discutii cu UDMR si minoritati.

-    Am vazut ca unele partide au spus inca dinainte de a vedea programul de guvernare si lista ca nu voteaza. Nu mi se pare corect. 

presedintele psd liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006750 (s)