News Flash:

Cazuri de infectie si transmitere a virusului Ebola sunt inevitabile in SUA

8 August 2014
731 Vizualizari | 0 Comentarii
Oficiali americani din domeniul sanitar au considerat joi ca este inevitabil ca persoane care au calatorit in tarile africane afectate de epidemia de Ebola sa intre infectate in Statele Unite, dar nu se tem totusi de o epidemie extinsa in tara.
"Este perfect posibil ca persoanele din Statele Unite care au fost pe teren (in Africa) sa dezvolte Ebola aici dupa ce au fost expuse virusului in alta parte", a apreciat Tom Frieden, directorul Centrului federal pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC), in timpul unei audieri in fata unei subcomisii a Camerei Reprezentantilor.
"Este, de asemenea, foarte posibil ca aceste persoane sa isi infecteze rudele sau personalul medical in cazul in care infectia nu este depistata rapid", a declarat el.
"Traim intr-o lume in care suntem toti conectati si, inevitabil, vor fi calatori, cetateni americani si altii care vor merge in aceste tari (...) si se vor intoarce aici cu simptome", a continuat directorul CDC.
Dar, a afirmat el, "suntem increzatori ca nu va fi totusi o epidemie extinsa de Ebola in Statele Unite deoarece dispunem de echipamente pentru a pune in carantina acesti bolnavi in toate marile spitale ".
Medicul Anthony Fauci, directorul Institutului american pentru alergii si boli infectioase (NIAID) a declarat, de asemenea, joi dimineata, pentru CNN ca "nu ar fi surprins" sa fie cazuri de infectare pe teritoriul american. "Marele public va fi foarte ingrijorat, dar realitatea este ca suntem intr-adevar bine echipati pentru a face fata acestui tip de infectie", a insistat el.
"Trebuie sa aplicam in mod riguros controalele standard de infectie", a explicat doctorul Frieden in Congres. Pentru aceasta "am transmis instructiuni medicilor si intregului personal medical pentru a identifica simptomele, a stabili diagnosticul si a trata bolnavii", a precizat el.
Acest oficial a amintit ca "Ebola nu este o infectie foarte contagioasa, precum gripa". Virusul se transmite doar prin contact direct cu fluidele precum sangele unei persoane infectate care manifesta simptome.
Dar data fiind rata ridicata a mortalitatii - de 60-90 la suta - "o simpla omisiune poate fi fatala, ceea ce face indispensabila identificarea rapida a simptomelor si urmarea stricta a recomandarilor pentru controlarea infectiei", a insistat directorul CDC.
Simptomele infectarii cu Ebola sunt febra puternica, dureri de cap si varsaturi. Perioada de incubatie este de opt pana la zece zile. In unele cazuri, aceasta poate sa ajunga si la 21 de zile, in timp ce in altele este de doar doua zile. Mediafax.ro

ebola a camerei reprezentantilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0968 (s) | 35 queries | Mysql time :0.037744 (s)