News Flash:

Cazul sclaviei din Arges a ajuns in presa internationala

14 Iulie 2016
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
sclavie
"Zeci de oameni si copii vulnerabili rapiti, tinuti in lanturi si batuti, fortati sa lucreze sau sa se bata intre ei". Asa relateaza ABC in editia online cazul din Arges, unde mai multi oameni, unii cu dizabilitati, erau obligati sa suporte violenta si conditiile inumane impuse de cei care ii tineau captivi.
Un numar de 38 de persoane au fost retinute, miercuri seara, in urma audierilor care au avut loc dupa cele 40 de perchezitii din localitatea argeseana Berevoesti, unde s-a descoperit ca mai multe persoane, printre care si minori, erau tinute in conditii inumane si obligate sa cerseasca sau sa se bata intre ele.
Cazul a avut un impact puternic si la scurt timp a fost preluat si de presa internationala. Iata cum este relatat evenimentul in presa straina:
ABC - Sclavi in Romania, rapiti, tinuti in lanturi si obligati sa cerseasca.
Trei barbati si doi copii, cu varste intre 10 si 12 ani au fost gasiti legati cu lanturi si salvati de politie in localitatea Berevoesti in timpul unor perchezitii la mai multi suspecti, membri ai unei familiii de rromi. Procurorii au declarat ca investigatia a cuprins aproximativ 90 de suspecti, banuiti de faptul ca exploatau in jur de 65 de persoane cu dizabilitati fizice si mentale sau care erau foarte sarace.
Unul dintre procurori a declarat ca unele victime au fost rapite din gari sau statii de autobuz, din fata unor biserici sau chiar din propriile locuinte si aduse acasa la membri gruparii. In timp ce unii erau pusi la muncile casei, altii erau fortati sa care si sa vanda lemn obtinut din taieri ilegale.
EURONEWS - Politia romana desfiinteaza o grupare ce se ocupa cu sclavia, salvand zeci de tineri.
Politia anti-mafie a destructurat o grupare din centrul Romaniei, ce se ocupa cu traficul de persoane. trei barbati si doi copii au fost gasiti in lanturi si salvati de politisti in timpul unor perchezitii. La fata locului au fost gasiti 50.000 euro, alaturi de 1 kg de aur.
Anchetatorii sustin ca exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2008 si pana in prezent s-au constituit mai multe grupuri infractionale organizate structurate pe baza relatiilor de familie, care au recrutat 40 de persoane minore si majore, prin constrangere, inducere in eroare, rapire sau profitand de starea de vulnerabilitate in care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilitati fizice sau psihice, cu situatii materiale precare), in scopul exploatarii prin supunerea la executarea de munci si indeplinirea de servicii in mod fortat si prin obligarea la practicarea cersetoriei, prin procedee care au adus victimele in stare de aservire si de lipsire de libertate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004348 (s)