News Flash:

CAZ SOCANT LA IASI! Jocul periculos care ucide, "Balena Albastra", face victime intr-o scoala. Cinci elevi au ajuns la spital

17 Martie 2017
1781 Vizualizari | 0 Comentarii
balena albastra
Cinci copii de la Scoala Gimnaziala "Veronica Micle" nr. 2 au ajuns in urma cu putin timp la spital dupa ce au jucat un joc extrem de periculos. 

Copiii spun ca au auzit pe internet amanunte legate de "Balena Albastra" si au reprodus scenele in sala de clasa. Patru fete si un baiat au ajuns la spital dupa ce aveau dificultati mari de respiratie. Jocul in care sunt implicati a fost "lansat" in sala de clasa de catre o fata. Copiii sunt in clasa a VI-a.

La fata locului au intervenit doua ambulante ale SAJ Iasi care i-au transportat pe elevi la Spitalul Pediatric "Sf. Maria" din Iasi.

"Apelul prin 112 a fost facut la ora 11:15, prin care am fost solicitati sa intervenim la Scoala Gimnaziala Veronica Micle din Bucium, initial pentru doi copii cu insuficienta respiratorie. A fost dirijat un echipaj cu asistent si inca un echipaj cu medic in sprijin la solicitarea primei ambulante intrucat era vorba despre 5 copii (4 fete si un baiat) care au jucat un joc de apnee voluntara. Acestia prezentau agitatie psihomotorie, dispnee de repaus, anxietate, doua fete prezentand prezentand traumatism cranio-cerebral si traumatism de coloana cervicala prin cadere. Toti cei 5 copii au fost stabilizati de catre echipajele SAJ Iasi si au fost transportate la sectia UPU a Spitalului 'Sf. Maria' din Iasi"a declarat purtatorul de cuvant al SAJ Iasi, Pralea Nicolai.

Politistii au deschis o ancheta in acest caz.

Ce implica jocul "Balena Albastra"


Jocul, extrem de periculos, a aparut in social media din Rusia, dar se raspandeste rapid in toata lumea si ar fi raspunzator pentru moartea a peste 130 de tineri. Foarte ingrijorator este ca incepe sa capete o popularitate tot mai mare in randul adolescentilor din toata lumea.

Si, din nefericire, nu este singurul joc online care indeamna la suicid. Pe langa "Balena Albastra", grupurile online "Casa linistita", "Trezeste-ma la 04:20", "Fugi sau mori", "50 de zile pana la..”, "f57-f58”, "Niapoca”, "Marea balenelor” impun jucatorilor sa indeplineasca 50 de misiuni teribile incepand cu taiatul venelor si sfarsind cu aruncarea de pe acoperisuri. 

"Da! Nu-ti face griji, o sa intelegi. Toti inteleg. Mor fericiti."


Creatorul aplicatiei a declarat pentru un ziar din Sankt Petersburg ca a creat acest joc pentru "a curata lumea de cei care fac rau societatii". Si mai socant este ca psihiatrii care l-au consultat pe Philipp Budeikin in inchisoare l-au declarat perfect sanatos.

Philipp Budeikin a stat de vorba cu ziaristii de la site-ul St.Petersburg.ru, chiar inainte de a fi arestat. Tanarul de 21 de ani a vorbit pe chat cu ziaristii la jumatatea lunii noiembrie, scrie evz.ro. Pe 16 noiembrie el a fost arestat in Sankt Petersburg. In discutia cu reporterii Budeikin a recunoscut foarte senin ca impinge tinerii la sinucidere.

"Da! Nu-ti face griji, o sa intelegi. Toti inteleg. Mor fericiti. Le dau tot ce nu pot avea in viata reala: caldura, intelegere si comunicare", le-a spus acesta jurnalistilor. Si mai socant este motivul pentru care a inceput acest proiect. Tanarul de 21 de ani povesteste ca primul site s-a numit F57 si a fost creat pentru a curata lumea de oameni care fac rau societatii. 

balena albastra saj iasi suicid sankt petersburg
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004850 (s)