News Flash:

Cauzele incendiului din Colectiv - show pirotehnic in spatiu impropriu, numar mare de persoane. Patronii clubului au fost RETINUTI!

3 Noiembrie 2015
539 Vizualizari | 0 Comentarii
fum
Incendiul din clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului ca a fost permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a localului, precum si a desfasurarii unui foc de artificii in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, arata PICCJ intr-un comunicat. Cei trei actionari ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au fost retinuti de procurori, luni seara, fiind acuzati de ucidere din culpa.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) anunta, intr-un comunicat, retinerea celor trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, pentru ucidere din culpa.
Parchetul nu precizeaza la ce instanta ii vor prezenta pe cei trei pentru luarea unei masuri preventive. La solicitarea MEDIAFAX, reprezentantii PICCJ au spus ca vor anunta acest lucru marti dimineata.
In comunicat se arata ca, prin ordonanta din data de 31 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, fiind sesizati cu privire la faptul ca in incinta Clubului Colectiv a avut loc un incendiu in urma caruia au murit mai multe persoane, iar altele au suferit vatamari corporale, au dispus inceperea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunilor de omor calificat si distrugere calificata, in vederea stabilirii circumstantelor si imprejurarilor savarsirii faptelor.
"Din datele si probele administrate ulterior a rezultat ca incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club", se arata in comunicatul PICCJ.
Procurorii mai spun ca, avand in vedere imprejurarile in care fapta a fost comisa, dupa cum rezulta din probe, "se releva forma de vinovatie a culpei, si nu a intentiei, astfel incat, prin ordonanta din data de 2 noiembrie 2015, s-a dispus schimbarea incadrarii juridice data faptelor din infractiunea de omor calificat prev. de art. 189 alin. 1 Cod penal in infractiunea de ucidere din culpa, prev. de art. 192 alin. 3 Cod penal".
UPDATE 23:10 - Cei trei actionari ai clubului Colectiv au fost retinuti
Cei trei actionari ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au fost retinuti de procurori, fiind acuzati de ucidere din culpa, in dosarul privind incendiul in care 31 de oameni au murit si alti aproximativ 200 au fost raniti.. Actionarii Clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin Anastasescu si Paul Gancea, au fost audiati in calitate de suspecti pentru ucidere si vatamare corporala din culpa.
Costin Mincu a fost ultimul retinut, dupa ce, in cursul serii, procurorii i-au retinut pe Alin Anastasescu si Paul Gancea.
Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu au fost adusi cu mandat, pentru fi audiati in calitate de suspecti, pentru infractiunile de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in cazul incendiului din Clubul Colectiv, a aratat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intr-un comunicat de presa.
Cei trei asociati ai firmei care detine Clubul Colectiv au ajuns la sediul PICCJ intre orele 14.00 si 14.30, iar la intrare au refuzat sa faca declaratii. Mediafax.ro

piccj i
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0967 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036628 (s)