News Flash:

Cauza unui cancer agresiv de prostata ar putea fi transmisa genetic

14 Aprilie 2018
953 Vizualizari | 0 Comentarii
gene adn

O familie din Tasmania cu un istoric de 32 de cazuri de cancer de prostata în doua generatii va sta la baza unui proiect de cercetare revolutionar ce ar putea contribui la identificarea secretelor din spatele acestei afectiuni, informeaza joi Xinhua. 

O echipa de cercetatori de la Institutul Menzies din Melbourne, Australia, va conduce primul studiu care va cerceta tumorileînregistrate în cazul familiei din Tasmania pentru a stabili daca acestea au la baza o perturbare a celui de-al saptelea cromozom, o mutatie ce cauzeaza cazurile agresive de cancer de prostata, si daca aceste perturbari sunt genetice.

Potrivit conducatoarei studiului, Liesel Fitzgerald, echipa de oameni de stiinta va încerca sa afle motivul aparitiei acestei tulburari. "Suspectez ca acest lucru e provocat de doua gene care fuzioneaza si, din pacate, cand acest lucru se petrece tumorile tind sa creasca mult mai rapid si sa invadeze alte zone din corp", a declarat cercetatoarea, joi, pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC). "Cred ca ar putea fi o mutatie mostenita care cauzeaza fuziunea genelor", a completat ea. 

Psoriazisul influentat de un defect genetic

Fitzgerald a adaugat ca statul insular Tasmania, unde circa 500 de persoane primesc anual diagnosticul de cancer de prostata, este locul perfect pentru studierea bolilor genetice datorita capitalului sau genetic redus. "Avem la origine o populatie foarte mica, de circa 10.000 de familii, în 1850. Circa 60% dintre tasmanienii de astazi îsi au originile în aceste 10.000 de familii.

Asa ca daca una dintre familiile de atunci a avut o mutatie genetica, multe persoane din ziua de azi - care îsi pot urmari linia genealogica pana la acea familie - sunt purtatoare ale acestei mutatii", a explicat cercetatoarea, potrivit sursei citate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005801 (s)