News Flash:

Cati kilometri de autostrada vor fi inaugurati in acest an pe tronsonul Lugoj - Deva

7 Februarie 2016
1970 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada Lugoj Deva
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, spune ca pe autostrada Lugoj – Deva se va lucra si in 2016. Din pacate, nu vor fi deschisi decat 63 de kilometri pana la finalul anului, a mai declarat acesta.
Daca in Banat nu vom avea parte de prea multi kilometri noi de autostrada, la nivel national ar putea fi dati in circulatie, in total, 95 de kilometri de drum rapid, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati.
In acest moment, in lucru sunt 300 de kilometri de autostrada, iar 2016 ar putea fi deschisa circulatia pe 95 de kilometri, pe sase tronsoane. Conform ministrului, cel mai important proiect ramane autostrada Lugoj – Deva, iar aici, pana la finalul anului, ar putea fi deschisi circulatiei rutiere 63 de kilometri, scrie tion.ro.
„Se va lucra pe Lugoj-Deva. Acolo vom avea rezultate bune, pentru ca sunt practic niste santiere unde proiectul este matur, unde se poate face absorbtie. Pe tronsonul II vom avea posibil de finalizat in jur de 15 kilometri. Pe tronsoanele III si IV, 21 si, respectiv, 27 de kilometri, pe tronsonul IV sunt acele probleme pe care le stim cu toti, cu pestera de lilieci, cu stalpul de la Electrica si cu halda care da o oarecare instabilitate, dar cu o organizare buna si cu o solutie tehnica eficienta s-ar putea suporta aceste probleme si putem sa avem cei 21 de kilometri dati in functiune pana la sfarsitul anului”, a declarat Dan Costescu.
Ramane de vazut daca pana la finalul anului se vor termina si cei 21 de kilometri de pe tronsonul IV, pe langa cei 63 de kilometri promisi de ministrul Transporturilor.
Lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva a fost adjudecat pentru 562 milioane de lei, la 52% din valoarea initiala. Are 28,7 kilometri, de la Traian Vuia pana la Holdea. Ordinul de incepere al lucrarilor a fost noiembrie 2013, iar finalizarea ar fi trebuit sa aiba loc in mai 2016.
Lotul 3 are 21,14 kilometri, de la Holdea la Ilia. Pretul de adjudecare a fost de 579, 9 milioane de lei, adica 57,5% din estimarea initiala. Data de incepere a lucrarilor si termenul limita de finalizare este acelasi ca si la lotul precedent.
Cel de-al patrulea lot face legatura cu autostrada Deva – Sibiu, la Soimus. Lotul a fost adjudecat pentru 419 milioane lei, cea mai mica valoare de adjudecare fata de pretul initial, adica 40% din acesta. Termenele de pornire a lucrarilor si de finalizare sunt aceleasi, adica noiembrie 2013 si mai 2016.

banat dan costescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006578 (s)