News Flash:

Catedrala Episcopala din Caransebes si-a sarbatorit hramul

28 Aprilie 2014
787 Vizualizari | 0 Comentarii
Catedrala Episcopala din Caransebes
 În prima duminică de după Paşte, în Duminica Tomii, Catedrala Episcopală din Caransebeş şi-a prăznuit hramul. 

Sărbătoarea a început printr-o procesiune a unui sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, alături de numeroşi credincioşi, de la reşedinţa episcopală, la Catedrala Episcopală cu hramurile 'Învierea Domnului' şi 'Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul' din Caransebeş.

Sfânta Liturghie solemnă a fost oficiată de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, înconjurat de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi şi în prezenţa moaştelor Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. La sfârşitul Sfintei Liturghii, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Varsanufie Prahoveanul, a dat citire mesajului Patriarhului Daniel adresat cu prilejul organizării în Episcopia Caransebeşului a 'Zilelor credinţei şi culturii', ajunse la cea de-a VIII-a ediţie.

La slujbă au participat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, parlamentari de Caraş-Severin, prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu, autorităţi judeţene şi locale, civile şi militare, slujitorii altarelor din Caransebeş, însoţiţi de sute de credincioşi, tineri şi copii, din municipiul Caransebeş şi din împrejurimi, înveşmântaţi în costume populare, foarte mulţi împărtăşindu-se cu Sfintele Taine. 

La final, a fost prezentat în faţa Catedralei 'Învierea Domnului' un scurt moment folcloric, iar potrivit tradiţiei locale, Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş, a deschis 'Ruga de la Oraş' (sărbătoarea hramului bisericii).

'Vă invităm pe toţi, în această seară, în faţa Catedralei Învierea Domnului, la un concert de muzică clasică, susţinut de Filarmonica de Stat din Arad, iar la scena special amenajată în Parcul Teiuş, la un concert cu fanfarele din Bănia şi Răcăşdia. Tot în această seară, sunt programate şi alte recitaluri, cu formaţia Sens Unic şi Lora, dar şi un concert extraordinar cu formaţia Voltaj', a declarat primarul Marcel Vela. 

Seara se va încheia cu un impresionant foc de artificii. AGERPRES

sfintei liturghii silviu hurduzeu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0825 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012206 (s)