News Flash:

Cate tramvaie "Armonia" vor circula anul viitor pe sinele din Timisoara

23 Septembrie 2015
1751 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai armonia
Electroputere VFU Pascani si Astra Vagoane Calatori Arad sunt companiile care au castigat contractul pentru reabilitarea vechilor tramvaie din Timisoara, intentia autoritatilor locale fiind de a moderniza pana la 30 de astfel de mijloace de transport in decurs de 4 ani.
Deocamdata, timisorenii se bucura de doua tramvaie modernizate, care au stat un an in lucrari, unul la Arad, iar altul la Pascani, fiind puse in circulatie pe linia 6, cu intreruperi, in aceasta vara.
Reprezentantii Primariei Timisoara si cei ai RATT dau insa asigurari ca lucrurile vor merge mult mai repede cu celelalte tramvaie care urmeaza sa intre in reabilitare. Vorbim despre un lot de sapte tramvaie de aceasta data.
„Primul tramvai din cele sapte a plecat luni cu trailerul la Pascani, miercuri va pleca altul si vor fi duse si restul, cate unul din doua in doua zile. Conform contractului, toate cele sapte tramvaie trebuie sa fie reabilitate si livrate in decurs de un an”, ne-au transmis reprezentantii RATT.
Noile tramvaie ale Timisoarei, pentru ca oficialii primariei spun ca avem de-a face practic cu un nou model de tramvai, realizat dupa specificatiile lor, au fost botezate „Armonia”, scrie tion.ro.
„Am si dat nume acestor tramvaie, pentru ca ele sunt realmente un nou model de tramvai, made in Romania. Iata ca cele doua fabrici, care au traditie, au know-how, au reusit sa produca un nou model de tramvai: Armonia. Vine de la faptul ca au fost concepute, ca specificatii de functionalitati, intr-un oras al armoniei. Timisoara este un oras al armoniei intre oameni si al armoniei in general, sub orice aspect (…) Aceste tramvaie sunt noi, nu este vorba de o reabilitare in sensul de carpaceala, ci despre o innoire. Din ce a fost vechi s-a pastrat doar sasiul, doar platforma, care evident ca a fost reconditionata. In rest totul e nou. Ce functionalitati exista? Incalzire la fiecare scaun, climatizare, supraveghere video cu noua camere, Internet wireless, bineinteles, gratuit, informare audio-video cu mijloace moderne, practic exista tot ce au doar acele tramvaie noi, care costa cam 2 milioane de euro”, explica primarul Nicolae Robu dupa livrarea primelor garnituri modernizate.
Reabilitarea primelor doua tramvaie din parcul RATT a costat peste 1 milion de euro.

ratt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1101 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004496 (s)