News Flash:

Cate kilograme trebuie sa cantaresti in functie de ce inaltime ai

21 Octombrie 2017
1510 Vizualizari | 0 Comentarii
greutate ideala
Cu siguranta te-ai intrebat de multe ori care ar trebui sa fie greutatea ta in functie de inaltime.


Probabil ti-ai calculat indicele de masa corporala si necesarul zilnic de calorii, dar nu gasesti pe niciunde un tabel clar care sa contina numarul de kilograme indicate in conformitate cu inaltimea pe care o ai.


Nutritionistul Mihaela Bilic a conceput un grafic care sa le ajute pe femei sa isi dea seama care este greutatea ideala in functie de inaltimea pe care o au.


Astfel, potrivit expertei in nutritie, greutatea corporala maxima la femei ar trebui sa se opreasca undeva in jurul valorii de 80 de kilograme, scrie La Taifas.


In cartea sa “Sanatatea are gust, ghid pentru slabit”, ea sune ca nu doar cantitatea de alimente consumate, ci si calitatea lor au un impact asupra siluetei.


Mihaela Bilic explica faptul ca produsele procesate, bogate in zahar, sare, calorii, grasimi si carbohidrati, dulciurile, alcoolul si mancarea grasa duce la ingrasare.


Pentru pierderea in greutate este recomandata o dieta bogata in alimente vegetale, adica legume, fructe, verdeturi, cereale.


Obezitatea este principala cauza a numeroase maladii cu care se confrunta omenirea, iar studiile arata ca inclusiv pierderea a doar 4-5 kilograme imbunatateste semnificativ nivelul de colesterol si valorile tensiunii arteriale. Tine minte ca obezitatea creste riscul de boli de inima, diabet de tip 2, hipertensiune arteriala si osteoartrita!


Pentru a sterge orice urma de indoiala in ceea ce priveste problema referitoare la cate kilograme trebuie sa ai, este indicat sa apelezi la un medic si la un antrenor de fitness.


Cel dintai te poate ajuta in ceea ce priveste procentajul de tesut gras din organism, iar cel din urma iti poate spune ce tip de structura osoasa ai si ce ar trebui sa faci pentru a-ti mentine greutatea ideala.

greutatea inaltime masa corporala greutatea ideala nutritie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004905 (s)