News Flash:

CATASTROFA AVIATICA DE PROPORTII evitata in ultimul moment! Un avion de pasageri a fost pe punctul de a ateriza in zona de rulare situata in paralel cu pista, ajungand la cativa metri de alte aeronave

4 August 2017
956 Vizualizari | 0 Comentarii
incident aviatic varsovia aterizari drone 387296
Un avion de pasageri a fost pe punctul de a ateriza în zona de rulare situată în paralel cu pista, ajungând la câţiva metri de alte aeronave, într-un incident produs pe Aeroportul internaţional din San Francisco, anunţă Departamentul SUA pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB), citat de CNN.

Incidentul a avut loc recent pe Aeroportul din San Francisco.

Piloţii unui avion Airbus A320 al companiei Air Canada au confundat zona de rulare a aeronavelor cu pista de aterizare.

În momentul apropierii de aeroport, pilotul avionului şi-a dat seama că ceva era în neregulă şi a întrebat turnul de control dacă sigur pista este liberă, în contextul în care i se părea că acolo sunt alte aeronave. Turnul de control i-a dat asigurări că pista era liberă.

Însă avionul care încerca să aterizeze nu se afla pe direcţia pistei, ci se îndrepta spre zona de rulare, paralelă cu pista, a comunicat joi Departamentul SUA pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB).

În momentul în care a observat că în zona în care voia să aterizeze erau alte avioane, comandantul aeronavei a anulat manevra. În zona de rulare erau în acel moment alte patru avioane care aşteptau permisiunea de a intra pe pistă pentru decolare.

Avionul coborâse până la nivelul de 18 metri faţă de sol, în contextul în care înălţimea avioanelor care erau staţionate în aşteptare este de până la 16 metri.

 

Potrivit experţilor, acesta risca să devină unul dintre cele mai grave incidente aviatice, o coliziune putându-se solda cu sute de morţi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005376 (s)