News Flash:

Catalin Predoiu comenteaza decizia lui Tiberiu Nitu de a demisiona

3 Februarie 2016
1304 Vizualizari | 0 Comentarii
predoiu
Catalin Predoiu, presedinte al PNL Bucuresti, a comentat decizia Procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, de a demisiona din functie.

"Un gest de onoare ar fi fost sa nu ajunga in situatia de a-si da demisia pentru motivele pe care le cunoastem. Totusi, e un gest care mai salveaza din credibilitatea pozitiei, atat cat a mai ramas din ea, si, in orice caz, e un gestbinevenit sub aspectul credibilitatii sistemului Ministerului Public, care are nevoie la varful sau de un sef in afara de orice fel de indoiala privind integritatea sa", a comentat Catalin Predoiu.

"In acelasi timp, e regretabil ca s-a ajuns in aceasta siuatie si a durat atat de mult pana s-a rezolvat. Sper sa fie un exemplu pentru toti cei care servesc interesul public, nu doar in sistemul judiciar, dar si dincolo de el. Nu am indoiala ca succesorul domnului Nitu va trage toate concluziile necesare din acest deznodamant", a adaugat el.

Fostul ministru al Justitiei a precizat ca in actualul context, sarcinile procurorului general vor fi preluate de prim-adjunctul sau, Bogdan Licu.

"Acum, mingea se muta in terenul Ministerului Justitiei si al Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM). Potrivit legii, prim-adjunctul va prelua interimatul functiei pana cand se va face o noua propunere de catre Ministerul Justitiei. Potrivit hotararilor CMS, prim-adjunctul care va prelua interimatul va participa la sedintele CSM", a precizat el. "Sper ca domnul Licu sa inteleaga ceva din tot ce s-a intamplat. Sunt convins ca va avea o conduita in acord cu inaltimea functiei la care este chemat acum sa o serveasca interesul Ministerului Public", a completat Predoiu.

onoare demisia binevenit catalin predoiu bogdan licu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2548 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005285 (s)