News Flash:

Cat timp va fi inchisa circulatia rutiera in zona pasajului Michelangelo

24 Aprilie 2014
746 Vizualizari | 0 Comentarii
Inchiderea circulației rutiere în zona pasajului Michelangelo a dat  peste cap traficul în Timișoara, șoferii fiind nevoiți să aleagă rute alternative, din cauza restricțiilor.
Deşi circulaţia a fost închisă, pietonii încă traversează şantierul. Maşinile nu mai au însă acces în zonă.
Edilul Nicolae Robu promite că este ultima închidere totală a circulației în zona Michelangelo, acum lucrandu-se la varianta finala a axei Sud –Nord.
„A trebuit să închidem din nou traficul în zona Michelangelo pentru că acum se lucrează la realizarea variantei finale de traversare pe axa Sud-Nord. Ceea ce am avut pană acum, din decembrie, timp de cinci luni, a fost o soluţie improvizată, provizorie. Suntem acum într-un moment foarte important, în care pe pod trebuie să se toarne asfaltul în varianta finală, scrie Pentrutimisoara.ro. Pe o jumatate de pod deja este realizata hidroizolatia, trebuie pusa si bordura si apoi se va turna asfaltul. Pe cealalta jumatate trebuie indepartat stratul actual de asfalt, trebuie postata hidroizolatia si apoi desigur si aici realizata asfaltatrea definitiva si bordurarea pe o parte. Se va lucra, în apropierea subpasajului propriu-zis, în subteran, la anumite conducte. In acea zonă nu au putut fi schimbate conductele pană acum, pe o distanţă de circa 60 de metri, pentru că s-ar fi încurcat celelalte operaţii tehnologice. In perioada următoare se va face în plus asfaltarea de protecţie a hidroizolaţiei de pe planşeul subpasajului, se va pune umplutură langă zidurile subpasajului, astfel încat să se poată realiza sensul de circulaţie Sud-Nord în varianta finală”, spune primarul Nicolae Robu.
O altă lucrare cuprinsă în proiect vizează realizarea unei staţii de epurare a apei în zonă.   
„Aici, în stanga se va începe lucrul la stația de epurare a apei. Pană acum nu s-a ajuns la apă. Aici au fost tot felul de povești, niciodată nu au fost oprite lucrările înafara perioadei de iarnă, cand firmele de construcții nu lucrează, ci își trimit muncitorii în șomaj tehnic.  Dar în rest s-a putut lucra, n-a fost nici un fel de problemă cu apa, însă este firesc ca la un moment dat să se ajungă la apa freatică, nu la izvoare termale. Acestea nu sunt la douăzeci de metri adancime. Proiectanții au avut în vedere acest lucru și nu e nimic neobișnuit la orice lucrare care merge cat de cat în adancime se prevăd pompe care detectează automat prezența apei, se pornesc și o evacuează. Acea apă nu va fi deversată direct în Bega, ci va fi epurată”, adaugă edilul.
 Directorul tehnic al Societății de Drumuri Municipale, susține că circulația va fi redeschisă la Michelangelo dinspre centru spre Spitalul Județean în maximum două luni.
„Noi sperăm că în două luni relația Nord-Sud, adică spre Aleea Soprtivilor și strada Cluj,  se va deschide circulația. Dacă toate merg bine și vremea este favorabilă. Ați văzut, la o ploaie, ne-a terminat. La lucrări de terasament, o ploaie este o problemă mare”, spune Valentin Martinov, director tehnic SDM.
Reprezentanţii Primăriei anunţă că se va munci inclusiv noaptea. Proiectul trebuie finalizat în această toamnă.

michelangelo zona michelangelo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1036 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017838 (s)