News Flash:

Cat si cand va ninge pana pe 7 decembrie. Prognoza meteo

26 Noiembrie 2014
1127 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) informeaza care sunt temperaturile maxime si minime prognozate pentru perioada 24 noiembrie-7 decembrie, mediate pentru fiecare regiune a tarii.
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Vremea se va raci in primele zile, astfel incat pe data de 26 noiembrie media regionala a temperaturilor maxime va ajunge la 5 grade, iar cea a temperaturilor minime la -1 grad. Intre 27 si 29 noiembrie, valorile termice medii vor creste cu 1...2 grade, atat ziua cat si noaptea, apropiindu-se de cele normale pentru sfarsitul lunii noiembrie. In primele zile ale lunii decembrie, se va declansa un proces de racire, lent dar continuu, maximele diurne urmand sa coboare spre o medie de 3 grade. Regimul mediu al minimelor nocturne va evolua tot descrescator, respectiv de la 1...2 grade pe 1 decembrie, spre -2 grade pe 7 decembrie.
Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, predominant ploi, va fi mai ridicata in a doua saptamana de prognoza.
CRISANA
In primele zile ale intervalului, media regionala a temperaturilor maxime se va situa in jurul a 5 grade, iar in perioada 28 – 30 noiembrie aceasta va urca spre 7...8 grade. In cursul celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza, maximele medii diurne vor scadea treptat, de la 7 grade la 3 grade. Regimul termic al minimelor nocturne va fi usor sub cel normal pentru aceasta perioada. Astfel, se vor inregistra valori negative ale mediei temperaturilor minime de pana la -2 grade in cele mai reci nopti, iar in jurul datei de 1 decembrie aceasta medie va putea urca spre 0...1 grad.
Intre 24 si 27 noiembrie, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa, dar ulterior se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie, in general slabe cantitativ.
TRANSILVANIA
Cu variatii de temperatura in general mici de la o zi la alta, vremea se va mentine usor mai rece decat in mod obisnuit. Astfel, media regionala a temperaturilor maxime nu va depasi 4 grade, iar intre 26 si 28 noiembrie si din nou intre 4 si 7 decembrie aceasta va fi in jurul a 2 grade. Temperaturile minime vor avea permanent o medie sub 0 grade, iar in cele mai reci nopti, estimate la mijlocul acestei saptamani si spre sfarsitul intervalului de prognoza , aceasta va cobori pana in jurul a -5 grade.
Intre 24 si 27 noiembrie vor fi conditii reduse de precipitatii, insa in intervalul 28 noiembrie – 5 decembrie va creste probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mixte, in general slabe.
MARAMURES
Vremea se va raci treptat pana in data de 28 noiembrie, avand drept rezultat scaderea mediei regionale a temperaturilor maxime, de la 5 grade la 3 grade si a celei a temperaturilor minime, de la -1 grad la - 4 grade. In intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie regimul termic va fi normal, cu o medie regionala a valorilor maxime de 5...6 grade si a celor minime in jurul a -2 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza, valorile termice vor scadea usor si treptat, astfel incat mediile diurne vor cobori spre 2 grade, iar cele nocturne spre -4 grade.
Incepand cu 28 noiembrie, temporar se vor semnala ploi, lapovite si ninsori, in general slabe cantitativ.
MOLDOVA
Vremea va continua sa se raceasca, devenind deosebit de rece in 26 noiembrie, cand media regionala a temperaturilor maxime va fi de doar -2 grade. Ulterior, valorile termice diurne vor creste usor, pana la o medie in jurul a 1 grad, in 2 decembrie. Intre 3 si 7 decembrie, majoritatea temperaturilor maxime se va situa in domeniul 0...-2 grade. Regimul termic al temperaturilor nocturne va fi, de asemenea, sub cel normal pentru sfarsitul de noiembrie si inceputul de decembrie, intrucat in intervalul de prognoza vor fi permanent medii negative ale temperaturilor nocturne, osciland intre -4 si -7 grade.
Pe parcursul primei saptamani, temporar va fulgui, iar dupa data de 30 noiembrie va creste probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mixte.
DOBROGEA
Vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an. Media regionala a temperaturilor maxime va scadea la inceputul intervalului de la 4 la 2 grade, iar apoi va creste pana in jur de 6 grade (in 2 si 3 decembrie). Intre 4 si 7 decembrie, valorile termice diurne medii vor reveni la 2 grade. Evolutia temperaturilor medii nocturne va fi asemanatoare, respectiv o scadere spre -3 grade in primele zile, apoi o crestere treptata spre 2 grade, in 2 si 3 decembrie. Spre finalul intervalului va fi o revenire la valori sub 0 grade.
Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, mixte, va fi mai ridicata in cea de a doua saptamana.
MUNTENIA
In prima saptamana, media regionala a temperaturilor maxime va fi de cel mult 3 grade, ceea ce va determina o vreme deosebit de rece pentru sfarsitul lunii noiembrie, in contextul in care temperaturile nocturne vor cobori spre o medie de -3 grade. Intre 28 noiembrie si 3 decembrie, valorile termice vor creste usor, atat ziua cat si noaptea, astfel incat media temperaturilor diurne va ajunge la 4 grade, iar cea a temperaturilor nocturne la 0 grade. Ulterior se va produce o racire, urmand ca pe 7 decembrie m
edia valorilor termice diurne sa fie de 1 grad, iar cea a valorilor nocturne de -4 grade.
Intervalul 24-28 noiembrie va fi caracterizat prin precipitatii slabe pe spatii restranse, predominant fulguieli si burnite. Incepand cu 29 noiembrie creste probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mixte.
OLTENIA
Pana pe data de 27 noiembrie, vremea se va raci, astfel ca media regionala a temperaturilor maxime va cobori spre 1 grad, iar cea a temperaturilor minime, spre -3 grade. Intre 28 noiembrie si 2 decembrie, valorile termice medii vor creste cu 2...3 grade, atat ziua cat si noaptea, apropiindu-se de cele normale pentru sfarsitul lunii noiembrie si inceputul lunii decembrie. In a doua parte a celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza se prefigureaza un nou proces de racire.
Din 28 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza va creste probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mixte.
LA MUNTE
Pana pe data de 26 noiembrie, media temperaturilor maxime se va situa intre -1 si -3 grade, iar intre 27 noiembrie si 2 decembrie, valorile termice medii diurne vor creste usor ajungand la 1...2 grade. Incepand cu 3 decembrie, maximele medii diurne vor scadea usor si treptat spre -1 grad. Regimul minimelor nocturne va cunoaste doar mici variatii pe parcursul celor doua saptamani, astfel incat se vor inregistra valori medii ale temperaturilor minime sub pragul de inghet, cuprinse intre -8 si -5 grade.
In prima parte a acestei saptamani se vor semnala ninsori slabe si doar pe arii restranse, dar, incepand cu 28 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, predominant ninsori, va fi ridicata. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006909 (s)