orezul
Nutritionistii spun ca orezul are proprietati benefice pentru problemele specifice fiecarei varste. Consumul regulat de orez ii ajuta pe adolescenti sa asimileze mai usor vitamina B6, care are un rol important in metabolismul aminoacizilor.
Are avantajul de a se digera usor, din in punct de vedere nutritional, iar cel mai bun soi de orez este cel brun. 100 g de orez brun ne furnizeaza 99 mg de potasiu, 43 mg de magneziu, 120 mg de fosfor si 0,14 mg de vitamina B1. Toate foarte importante pentru sanatatea noastra.
In mod normal, orezul se fierbe simplu. Pentru cei care doresc , se poate adauga putina sare si 1-2 linguri de unt sau ulei de masline. Pentru un plus de gust, in funcţie de utilizarea lui ulterioara, puteti inlocui apa cu supa de legume . La finalul fierberii, consistenta boabelor de orez trebuie sa fie ca si in cazul pastelor , sa nu fie complet fierte.
nutritionistii
orezul
proprietati benefice
vitamina b6
orez brun
Comentarii (0)