News Flash:

Cat costa renovarea Grupului Scolar „Emanuil Ungureanu” din Timisoara

25 Ianuarie 2016
1196 Vizualizari | 0 Comentarii
Grupului Scolar Emanuil Ungureanu
Impunatoarea cladire a Grupului Scolar „Emanuil Ungureanu”, situata in centrul Timisoarei si aflata intr-o avansata stare de degradare, nu va reveni prea curand la vechea infatisare. Reabilitarea costa aproape sase milioane de euro, bani pe care PMT ii vrea de la UE. Liniile de finantare nu au fost inca deschise.
Cladirea Grupului Scolar „Emanuil Ungureanu” este, de multa vreme, o pata neagra pe obrazul Timisoarei. Imobilul de dimensiuni impunatoare este extrem de degradat si este un pericol pentru trecatori. Pe ziduri au fost lipite, de-a lungul timpului, afise pe care scrie „Atentie, cade tencuiala”, iar in interior, la etajele superioare, nu o data a plouat in clase, din cauza sparturilor din acoperis. In plus, pentru ca tamplaria n-a fost schimbata de zeci de ani, in salile de curs, iarna, elevii dardaie in banci. S-au facut unele reparatii minore, in cazurile extreme, insa cladirea n-a avut parte de zeci de ani de o reabilitare ca la carte. Primaria asteapta acum deschiderea liniilor de finantare pe fonduri europene, pentru a depune un proiect pentru acest imobil, scrie debanat.ro.
„Liceul «Ungureanu» are finalizata toata documentatia de proiectare pentru reabilitarea completa. Proiectul este pregatit pentru exercitiul financiar 2014-2020. Valoarea estimata este de 5,8 milioane de euro si, dupa ce linia de finantare pentru reabilitarea si modernizarea liceelor tehnologice va fi deschisa, va fi depus dosarul”, spune viceprimarul Dan Diaconu. Conform proiectului, „se presupun interventii de reabilitare prin realizare de noi compartimentari, inlocuirea tuturor finisajelor interioare si exterioare, propunerea unor masuri de reabilitare termica si masuri de consolidare a tronsonului B de cladire, prin construirea unor nuclee de beton si camasuirea zidurilor de rezistenta pastrate, astfel incat sa poata fi conformat spatiul cu cerintele normativelor in vigoare. Refacerea tuturor instalatiilor (electrice, termice si sanitare), precum si satisfacerea nevoilor pentru spatii sociale/educationale conform normativelor”.

pmt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006127 (s)