News Flash:

Cat costa o plimbare cu vaporasele noi pe Bega

12 Iulie 2016
1104 Vizualizari | 0 Comentarii
vaporas bega2
Cele sapte vaporase cumparate de Primaria Timisoara inca fac ture pe Bega, in mod gratuit. Odata ce vor fi introduse insa in sistemul de transport public, calatorii vor trebui sa scoata din buzunar cate un leu pe plimbare. La fel si pentru plimbarile de agrement.
Autoritatile locale inca nu stiu cand va functiona efectiv sistemul de transport public pe Bega. Ambarcatiunile se afla inca in probe si vor mai circula vreme de trei ore pe zi.
„Toate cele sapte vaporase sunt in probe in continuare. Noi le folosim inclusiv in teste sub sarcina reala, deci cu pasageri, prin rotatie, pentru ca in momentul in care sunt introduse in transportul public, dupa un orar regulat, ele trebuie sa aiba si astfel de teste facute, toate. Si, prin urmare, in perioada urmatoare se va circula, asa cum se circula de o luna si jumatate aproape, pentru agrement gratuit, pana seara la 20.30. Atunci pleaca ultima circula. De la 15.30 parca pana la 20.30. Dupa ce se termina testele vom avea un anumit program pentru transportul in comun si vom avea apoi curse de agrement, unele la cerere, cand vin grupuri organizate si atunci sunt planificate la anumite ore si altele si ele puse asa cum se intampla acum: la anumite ore din zile se pleaca pentru agrement, deci fara opriri. Si in timpul saptamanii vor fi, vom vedea cat e cererea”, a explicat primarul Nicolae Robu.
Edilul-sef sustine ca tariful va fi la fel, atat pentru transportul public, cat si pentru cel de agrement.
„Transportul de agrement nu va fi mai scurt, va fi 1 leu cursa, de persoana. Asa va fi in momentul in care intram cu ele in exploatare propriu-zisa. Noi avem un angajament luat, nu privim lucrurile numai mercantil. Sunt si castiguri indirecte, nu trebuie sa urmarim numai castiguri directe, prin incasarea unei taxe de la utilizatori. Daca se duce vestea ca in Timisoara te poti plimba cu vaporasul pe Bega cu 1 leu vor veni cetateni din toata aceasta euroregiune si cu tinta asta. Va cantari mult si acest motiv”, a conchis Robu.
Cele sapte vaporase cumparate de Primaria Timisoara au fost construite de firma Spat Yard din Galati. O ambarcatiune a costat peste 250.000 de euro, cu tot cu TVA.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006375 (s)