News Flash:

Carmen Dan: Migrantii cu un minim risc sunt in centre cu regim inchis. Numarul lor nu e deloc ingrijorator

15 Septembrie 2017
947 Vizualizari | 0 Comentarii
carmen dan
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirma intr-un interviu acordat AGERPRES ca printre migrantii care au intrat in Romania se afla si persoane cu risc la adresa securitatii nationale, precizand, insa, ca acestea nu sunt in numar ingrijorator si se afla in regim inchis.
"Este un numar care nu este deloc ingrijorator. Nu, nu sunt sute", a spus demnitarul.
Ea a aratat ca toti migrantii sunt supusi unor controale, iar cei identificati ca prezentand un minim risc sunt in centre cu regim inchis.
"Aceste persoane intra in proceduri foarte stricte. Lucram foarte bine si cu Parchetul — ele sunt identificate, sunt supuse unor controale in asa fel incat sa ne asiguram ca in centrele de azil sunt persoane care nu presupun un risc la adresa securitatii nationale. Cei care sunt identificati ca prezentand un minim risc sunt in centre cu regim inchis. (...) Cei care sunt in centrele de azil sunt intr-un regim deschis, dar nu sunt lasati nesupravegheati. Sunt autoritati care sunt foarte atente ca lucrurile sa ramana intr-un cadru firesc'', a adaugat ministrul.
Potrivit acesteia, pana la momentul actual au intrat in tara ca migranti aproximativ 2.000 de persoane.
"Undeva la 1.300 pe frontiera cu Serbia, undeva la 300 dinspre partea bulgara si aproximativ 400 dinspre Marea Neagra. Ati cunoscut interventiile noastre chiar si din zilele trecute in acest sector. La Marea Neagra avem un sistem care functioneaza foarte bine, sistemul SCOMAR, care permite detectarea ambarcatiunilor la o distanta de aproximativ 22 de mile marine", a mai spus Carmen Dan.
Ministrul de Interne a subliniat ca autoritatile gestioneaza fenomenul. "Nu suntem nici ezitanti si nici depasiti de situatie. Aceste persoane intra in proceduri foarte stricte", a sustinut Carmen Dan.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006483 (s)