News Flash:

Care sunt pericolele epilatului inghinal?

9 Septembrie 2018
791 Vizualizari | 0 Comentarii
epilatului inghinal

Cele mai frecvente leziuni ale epilatului inghinal sunt taieturile, urmate de eruptii cutanate si arsuri. Cele mai multe dintre acestea nu sunt grave, dar in 1,5% din cazuri leziunile au necesitat ingrijiri medicale. Doctorul Benjamin Breyer, vicepresedinte de urologie la Universitatea din California, impreuna cu colegii sai, a efectuat un studiu folosind un chestionar special conceput, in care le-a cerut oamenilor sa raporteze obiceiurile lor cand vine vorba de epilatul inghinal si leziunile suferite. In calitate de urolog, Breyer a vrut sa investigheze ranile provocate de ingrijirea parului pubian, cand a aflat ca aproximativ 3% dintre adultii care veneau la camera de urgenta o faceau din cauza ranilor epilatului inghinal.

Nu este surprinzator faptul ca oamenii care au raportat prezenta leziunilor sunt cei care au declarat ca se ingrijesc mai frecvent si au tendinta de a se epila mai des, in multe cazuri eliminand complet parul pubian. 

O lectie pe care ar trebui sa o invatam din aceste constatari este ca, daca ai suferit leziuni semnificative sau continui sa te ranesti, ar trebui sa reconsideri zonele in care te epilezi, cat de des faci acest lucru si cum. 

Sondajul nu a fost conceput pentru a determina ce metoda de ingrijire sa folosesti pentru a mentine sanatatea pielii.

Insa s-a descoperit ca mai mult de 60% dintre leziuni au fost corelate cu taieturile, deci este logic faptul ca folosirea lamei de ras poate fi periculoasa pentru unele persoane.

Aceste rezultate pot fi importante pentru mai mult decat prevenirea leziunile. In principiu, leziunile din zona inghinala fac oamenii la vulnerabili la infectii, inclusiv la bolile cu transmitere sexuala. Autorii studiului intentioneaza sa analizeze relatia dintre leziuni si infectiile cu transmitere sexuala, pentru a vedea daca leziunile ar putea duce la cresterea ratelor de transmitere. Pentru moment, rezultatele studiului ar trebui sa fie linistitoare pentru persoanele care se epileaza, pentru ca cei mai multi dintre ei o fac in siguranta, fara a se rani pe ei insisi. Dar oamenii care se ranesc, mai ales cei care se ranesc in mod repetat, ar trebui sa ia in considerare ingrijirea mai putin frecventa. Infectiile cauzate de acest tip de leziuni sunt rare, dar o atentie crescuta s-ar putea sa te ajute sa eviti o vizita la medic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006361 (s)