News Flash:

Care sunt modurile in care poti da gust mancarii fara sa pui sare

21 Octombrie 2017
1113 Vizualizari | 0 Comentarii
SARE
Nu exista reteta care sa nu aiba in compozitie putina sare. Pe buna dreptate, am putea spune, pentru ca sarea potenteaza gustul ingredientelor prin eliberarea unor molecule care le face intensifica aroma. Chiar si in deserturi se pune un praf de sare, pentru ca amplifica gustul dulce.

Totusi, exista situatii cand sarea nu este tocmai indicata, asa incat trebuie sa gasim solutii pentru a o inlocui. Vestea buna este ca ne putem folosi de o multime de alte trucuri care ne ajuta sa facem mancarea la fel de gustoasa fara sa folosim niciun strop de sare.

Adauga ierburi si condimente

Metoda cea mai la incemana de a aroma mancarurile este sa le adaugam condimente si ierburi aromatice. Ai grija sa ai mereu in dulap cateva condimente, iar bucataria ta poate fi mai atragatoare cu cateva ghivece in care sa cresti ierburi aromatice. Pentru mai multa savoare ai putea sa-ti achizitionezi si un mojar in care sa-ti fac amestecuri proaspete de ingrediente.

Adauga o picatura de otet

Otetul are calitatea de a scoate in evidenta anumite arome din mancare si poate fi folosit atunci cand gatesti un fel care pare fad. Nu trebuie sa te gandesti doar la otetul din mere sau cel din vin. Exista o multime de alte tipuri de otet sau, daca nu iti plac cele din comert, iti poti face chiar tu. Poti adauga ierburi aromatice in sticla si, dupa un timp, vei avea un condiment nou cu care sa iti inobilezi mancarurile.
Pune zeama sau coaja de lamaie

La fel ca in cazul otetutului, aciditatea citricelor poate scoate la lumina aroma din mancaruri. Lamaia, limeta sau portocala au un gust familiar, ceea ce le face usor de folosit pentru a da gust bucatelor. Se pot folosi pentru sosuri in timp ce fierb sau inainte de a fi servite.

Adauga branza razuita

Branza este sarata prin natura ei, asa ca este perfecta pentru potentarea aromelor din diverse preparate. Alege sortimente tari, maturate, ca parmezanul sau pecorino. Nici nu trebuie sa adaugati o cantitate prea mare pentru ca efectul se simte dupa cateva grame.

Foloseste usturoi, ceapa sau alte legume aromatice

La fel ca ierburile si usturoiul, ceapa, prazul sau arbagicul au rolul de a scoate in evidenta aromele din mancare. Cand va apucati de gatit sotati in tigaie, unul sau mai multe dintre aceste legume. Daca nu vreti sa puneti sare folositi mai mul usturoi, ceapa sau praz decat cere reteta.

reteta sare sarea molecule
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005238 (s)