News Flash:

Care sunt cele mai frecvente cauze ale bolilor de ficat

27 Noiembrie 2015
1449 Vizualizari | 0 Comentarii
ficat
Functiile hepatice de compensare organismul de toxine de droguri si otravurile si metabolizeaza nutritive pentru utilizare. Cand ficatul este deteriorat in termen scurt sau lung datorita infectie sau alte cauze poate fi boala de ficat.
Clasificarea bolilor hepatice bazate pe cauzele
Pentru a imparti cauzele de boli hepatice bazate pe baza patologia ne poate le clasifica ca droguri sau toxine induse; infectios; si metabolice sau a altor cauze (1, 2, 3):-
Droguri sau toxine induse-
Alcool legate de boli hepatice-cei care iau prea mult alcool pe perioade lungi de timp risc sanatatea lor ficat. Initial celulele hepatice umfla si pot exista depuneri de grasime. Starea este numit alcoolice ficatul gras. Dupa aceea ficat ca un intreg este inflammed si umflat, care genereaza hepatita alcoolica. In cele din urma este cicatrici duce ciroza hepatica. Ficat pierde capacitatea sa de a functie si poate sa nu reuseasca care poate fi fatala.
Droguri induse de daune ficat-unele medicamente, de asemenea, poate deteriora ficat. Acestea pot varia de la comune droguri ca acetaminofen (febra remediu), care poate duce la insuficienta hepatica in overdoses. Unele droguri ca scaderea colesterolului ca statine si niacina, de asemenea, daune ficat. Alte droguri daunatoare ficat includ nitrofurantoin, tetraciclina, isoniazid (antibiotice) sau metotrexat (anti-cancer de droguri). Unele medicamente pe baza de plante, de asemenea, daune ficat. Acestea includ kava kava, ma huang etc. Multe ciuperci, de asemenea, poate provoca leziuni hepatice severe.

Contagios-
Virusului hepatitei A-acest virus este transmis prin intermediul fecale si apa contaminata. Desi aceasta duce la o deteriorare ficat acuta, in unele persoane se poate duce la boala de ficat de pe termen lung. Afectarea ficatului acuta poate manifesta ca icter, febra, greata si voma. Desi usoara, aceasta conditie poate duce la daune grave si chiar ficat esec.
Hepatita b si c virusului sunt raspandite prin transfuzie de sange infectat, ace contaminate si altor fluide ale corpului. Infectie pe termen lung cu aceste virusuri pot duce chiar la cancer la ficat. Exista un vaccin impotriva hepatitei b dar nici unul nu impotriva hepatitei C.

Metabolic sau alte cauze
Boala de ficat gras non alcoolice-apare la persoanele care nu consuma sau pic, bea alcool. Acestea dezvolta gras depozite in ficat. Acestea apar frecvent la oamenii care sunt obezi, cu diabet zaharat si au colesterolului din sange mare.
Hemochromatosis-ficat este depozitul de fier. Hemochromatosis poate aparea atunci cand nu exista prea mult fier depus in ficat. Acest lucru este de obicei o conditie genetice. Acest lucru poate duce la esec ficatului si ciroza in unele. Aceasta este una dintre disfunctiilor mostenite mai frecvente in Europa de Nord care afecteaza una in 300 de oameni.
Boala Wilson-aceasta conditie rezultate din prea mult depozit cuprului din ficat. In mod normal ficat controleaza cantitatea de cupru in organism. In boala Wilson aceasta este perturbata. Acest lucru este, de asemenea, o conditie mostenite care afecteaza copii si duce la cirozei hepatice si chiar si esec.
Hepatita autoimune - acest lucru se intampla atunci cand sistemul imunitar al organismului percepe ficat celule ca straine si atac it. Acest lucru afecteaza frecvent femei, mai mult decat barbatii.
Primare biliary ciroza-acest lucru este, de asemenea, o conditie care este considerat a fi de patologie autoimune. Exista ciroza severe, care distruge conductele de bila, care permite fluxul normal al biliare hepatice aprofundata.
Sclerosing primar cholangitis-acolo este inflamatie severe de bila conductele care le face zguduit si ingusta si impiedica fluxul de bila. Acest lucru duce la durere, febra si icter si formarea de pietre biliare.
Studia cholestasis-acest lucru se intampla in timpul sarcinii. Exista severe obstructionarea fluxul de bila, care pot prezenta un risc pentru copilul nenascut. Aceasta afecteaza 1 in 40 sarcini in Marea Britanie.
Vezica biliara pietre-unul din 10 oameni in Marea Britanie pot dezvolta pietre in vezica biliara lor. Aceasta este comun intre femei de varsta mijloc care sunt supraponderali.
Cancer la ficat-ficat cancer poate fi primare, in cazul in care incepe in ficat, sau secundare, in cazul in care incepe in alta parte. Cancer la ficat secundar poate fi o forma metastatic sau avansate de un alt cancer de san, pulmonar, OS etc., care a calatorit afecta ficatul. Riscul de cancer hepatic primar creste in oameni cu ciroza hepatica.

contagios-
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006572 (s)