News Flash:

Care sunt cauzele durerilor de spate si cum poti scapa de ele

26 Iunie 2015
1376 Vizualizari | 0 Comentarii
durere de coloana
Durerile de spate au de multe ori cauze care pot fi eliminate, ele facand parte dinobiceiurile zilnice ale oamenilor. Iata care sunt cauzele si solutiile atunci cand te chinuie aceste dureri.

Ai o saltea prea veche

POtrivit specialistilor, o saltea poate fi folosita maxim 10 ani. In cazul in care nu o schimbi la timp, spatele tau va avea de suferit, scrie ziare.com, care citeaza care2.com. Asadar, daca nu ai mai schimbat de mult timp salteaua, e timpul sa cauti una noua.

Bagajul prea greu

Daca ai obiceiul de a lua cu tine zilnic chiar si ceea ce nu iti trebuie in poseta sau geanta, spatele tau va avea de suferit. Purtarea unei greutati pe o parte a corpului va determina un dezechilibru al acestuia si va afecta coloana vertebrala.

Specialistii recomanda ca geanta pe care o ai zilnic cu tine sa nu aiba o greutate mai mare de 10% din greutatea ta. De asemenea, ai grija sa o muti, din cand in cand, pe ambii umeri.

Stai prea mult pe scaun

Atunci cand stai prea mult timp pe scaun nu e benefic organismului. Din aceasta cauza, muschii spatelui sunt slabiti si pot aparea dureri in aceasta zona.

Cand stai pe scaun, presiunea asupra coloanei vertebrale este cu 40% mai mare decat daca ai sta in picioare.

Eviti sportul

Sportul te ajuta sa ai un tonus muscular esential pentru sustinerea spatelui. In caz contrar, muschii devin rigizi si slabiti, discurile intervertebrale avand si ele probleme. 

obiceiurile zilnice eviti sportul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004793 (s)