News Flash:

Care este situatia adoptiilor in judetul Timis

4 Iunie 2014
504 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 110 copii cu varste de peste 5 ani de etnie roma mai au de asteptat
Cu prilejul Zilei Adoptiei, 2 iunie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilui Timis a informat ca, in 2014, instanta si-a dat acordul pentru 24 de adoptii si pentru 23 s-au dat incredintari in vederea adoptiei.
Pe de alta parte, in Timis exista 116 copii cu varste de peste 5 ani de etnie roma pentru care nu prea exista interes pentru a fi adoptati de nimeni. Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timis, a explicat ca familiile care vor sa faca adoptii au unele preferinte peste care nu vor sa treaca, un fel de sablon. 
“Exista un sablon in ceea ce priveste familiile care vor sa adopte un micut. Sa fie un copil de varsta mica, chiar de cateva luni, blond, frumos si cu ochi albastri. Atitudinea discriminatorie, pe care unii au manifestat-o, ii afecteaza pe micuti. Familiile nu doresc copii de varsta mare, copii de etnie rroma sau micuti cu probleme de sanatate. Pentru copil asta insemna ca va ramane in sistemul de protectie sociala. Ceea ce nu e bine. Totusi, datorita colegilor mei care au facut consiliere cu familiile adoptatoare, acestea si-au schimbat optiunile si am constatat in perioada de monitorizare post adoptie ca parintii au ajuns sa fie fericiti“,  a subliniat  Emilia Milutinovici. sursa: Ziuadevest.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010101 (s)