News Flash:

Care este pozitia corecta a capului pe perna in timpul somnului

23 August 2017
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
postura perna
Te-ai gandit vreodata care este pozitia corecta a capului pe perna in timp ce dormi? S-ar putea ca pozitia care este cea mai confortabila si "naturala" pentru tine sa iti creeze probleme de sanatate. 

Pernele nu au impact numai asupra calitatii somnului tau, ci si a modului sanatos in care te odihnesti si iti "reincarci bateriile". O perna aleasa gresit poate agrava durerile de cap, durerile de gat, amorteala umarului si a bratului, disconfortul si sforaitul

Pozitia capului pe perna
Potrivit medicilor, atunci cand dormim, capul si gatul trebuie sa fie aliniate cu restul coloanei vertebrale. Este ceea ce se numeste "aliniere neutra", cu alte cuvinte, capul este asezat pe umerii tai, fara a se indoi prea mult inapoi sau inainte. Acest lucru este destul de dificil de realizat, daca utilizati mai multe perne. De aceea este mai bine sa dormiti cu o singura perna sub cap. 

Asigurati-va ca este suficient de groasa pentru a oferi alinierea adecvata. De asemenea, asigurati-va ca nu este prea subtire, altfel capul se va inclina in jos atunci cand sunteti culcat pe o parte.

In esenta, exista trei pozitii de dormit principale: pe o parte, pe spate si pe burta. In timp ce confortul este foarte subiectiv, alinierea corecta nu este. Cea mai buna pozitie de somn este una care promoveaza o coloana vertebrala echilibrata. Dormitul pe spate si pe-o parte poate realiza acest lucru; dormitul pe burta, nu. Somnul pe burta poate provoca daune la nivelul coloanei vertebrale si a structurilor sale de sustinere. 

Cum alegi perna in functie de pozia de somn

Daca dormi pe spate
Persoanele care dorm pe spate au nevoie de perne mai subtiri, astfel incat capul acestora sa nu fie ridicat prea mult in fata. De asemenea, se poate alege o perna cervicala, care ofera un suport foarte bun pentru gat.

Daca dormi pe o parte

Persoanele care dorm pe o parte au nevoie de o perna mai ferma, pentru a umple distanta dintre ureche si umar.

Daca dormi pe burta

Persoanele care dorm cu fata in jos au nevoie de o perna foarte subtire, aproape plata. Ati putea sa nu aveti nevoie de o perna pentru cap, dar luati in considerare plasarea unei perne sub abdomen, pentru a evita durerile de spate.

aliniere neutra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005345 (s)