News Flash:

Capitanul feribotului sud-coreean care a naufragiat in aprilie, condamnat la 36 de ani de inchisoare

11 Noiembrie 2014
1100 Vizualizari | 0 Comentarii
Capitanul feribotului sud-coreean care a naufragiat in aprilie, acuzat ca a abandonat peste 300 de pasageri care au murit, a fost condamnat marti la 36 de ani de inchisoare.
Lee Joon-seok, in varsta de 69 de ani, nu a fost condamnat la moarte, asa cum cerea parchetul in acest proces-maraton de cinci luni, in cursul caruia s-au prezentat la bara supravietuitori care au depus marturii infioratoare si coplesitoare impotriva ofiterului.
Dintre cei 476 de pasageri de pe Sewol, 304 au murit, 250 fiind elevi de la acelasi liceu.
Capitanul feribotului a parasit in graba nava, in timpul naufragiului, pe 16 aprilie, in lagul punctului situat in extremitatea sudica a peninsulei coreene, iar sute de persoane au ramas blocate pe vas.
In cursul dezbaterilor, capitanul, a carui fuga pe o nava de salvare a fost filmata, a declarat ca "'merita" pedeapsa capitala, dar a subliniat ca nu a avut intentia sa sacrifice viata pasagerilor.
"Eram prea panicat, eram incapabil sa fac ceva", a pledat el. "Nu am luat masurile adecvate, ceea ce a condus la pierderea a numeroase vieti pretioase", a mai spus el. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1387 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006972 (s)