News Flash:

Cantitatea de cafea consumata care poate reduce riscul mortalitatii cu 64%

9 Septembrie 2018
872 Vizualizari | 0 Comentarii
cafea


Consumul de cofeina poate avea efecte benefice asupra sanatatii. Un nou studiu sugereaza ca aceasta bautura poate reduce riscul mortii din nenumarate cauze. Expertii au analizat relatia dintre consumul de cafea si mortalitate in cazul adultilor de varsta mijlocie din zona Mediteranei, informeaza descopera.ro, care citeaza IFL Science. Conform studiului, consumul a patru sau mai multe cesti de cafea pe zi poate ajuta la scaderea riscului de mortalitate cu 64%.
''Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi la nivel global. Anterior, studiile sustineau ca aceasta bautura ar putea provoca mortalitatea, insa nu au fost analizate si zonele mediteraneene,'' afirma dr. Adela Navarro, cardiolog din cadrul Spitalului de Navarra,  Spania.
In cadrul cercetarii au fost analizati 20.000 de participanti. In prima faza a testului, indivizii au completat un chestionar privind dieta alimentara, pentru ca expertii sa poata afla cantitatea de cafea consumata zilnic. De asemenea, au fost analizati si factori precum stilul de viata, sanatatea si caracteristicile sociodemografice. Pe parcursul a 10 ani, subiectii au fost monitorizati. Pana in prezent, 337 de participanti, care aveau varsta medie de 37,7 ani la inceputul studiului, au decedat. 
In cazul celorlati participanti, riscul mortalitatii a scazut cu 64% in cazul celor care consumau patru cesti de cafea pe zi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006060 (s)