News Flash:

Cand vor incepe lucrarile de largire a pasajului Jiul

10 Septembrie 2015
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
pasaj jiu
Largirea pasajelor CF Jiul si Popa Sapca a fost promisa si de catre fosta administratie Ciuhandu, primele studii de fezabilitate in acest sens datand de prin anul 2006, si de catre actuala administratie Robu.
Primarul Nicolae Robu anunta, si in 2013, si in 2014, si in 2015… ca va incepe in curand executia lucrarilor, ba la unul dintre pasaje, ba la altul, ba la ambele simulan. Si sursele de finantare s-au tot schimbat: ba am mizat pe fonduri de la Guvern, ba s-a vorbit despre accesarea unor credite, ba despre asumarea acestor investitii pe veniturile proprii, varianta pentru care a optat in cele din urma actuala administratie.
Reprezentantii Primariei Timisoara pregatesc largirea ambelor pasaje CF si a strazilor aferente simultan, autoritatile locale anuntand ca a fost in sfarsit lansata licitatia pentru Jiul.
„La licitatia pentru contractarea firmei care sa execute largirea pasajului pe sub calea ferata Jiul si a strazii Jiul termenul de depunere a ofertelor este 27 octombrie. Toata documentatia licitatiei a fost acceptata pe SEAP si este publicata. Speram sa avem competitori seriosi, sa castige cel mai bun si sa dam drumul acestei lucrari. Eu am asumat – si m-am bucurat cand am vazut ce suport am la cetatenii Timisoarei pentru asta – sa dau drumul deodata la doua lucrari foarte mari: la largirea trecerii pe sub calea ferata in zona Jiul, respectiv in zona Popa Sapca, si la largirea strazilor conexe totodata, si imi asum sa gestionez simultan cele doua lucrari, evident avand grija ca perturbarea produsa in oras – perturbare inevitabila – sa fie minimizata. Dar sa nu ne asteptam ca nu se va resimti in trafic faptul ca cele doua treceri intre zona de sud si zona de nord a orasului nu vor fi functionale la intreaga lor capacitate, pentru ca ele vor fi functionale, desigur, dar cu restrictii pe parcursul lucrarilor”, a anuntat Robu.
Valoarea totala estimata a contractului este de 28.061.010 lei fara TVA, adica peste 7,8 de milioane de euro cu TVA, bani care ar urma sa vina de la bugetul local.
Autoritatile locale cer ofertantilor ca media cifrei de afaceri globale din ultimii trei ani fiscali incheiati sa fie de minumum 25.558.000 lei (IMM-urile beneficiaza de reducerea cu 50%) si sa faca dovada ca au mai executat astfel de lucrari: sa prezinte o declaratie cu principalele lucrari similare executate in ultimii 5 ani si certificari de buna executie, sa faca dovada faptului ca au utilajele necesare si bineinteles personal suficient pentru a indeplini contractul, scrie tion.ro.
In ceea ce priveste largirea pasajului Popa Sapca, si aceasta licitatie ar urma sa fie lansata in curand.
„Este la Autoritatea Nationala de Achizitii Publice documentatia pentru lucrarea Popa Sapca si speram ca in cel mult o saptamana, hai sa zicem doua, sa fie lansata aceasta licitatie efectiv, sa curga termenul pentru depunerea ofertelor”, a mai anuntat Robu.

cetatenii timisoarei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006289 (s)