News Flash:

Cand vor fi finalizate lucrarile pe strada Podeanu din Timisoara

3 Mai 2016
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
Strada Podeanu din Timisoara
Vreo 400 de copaci, tei si salcami, dar si o strada finalizata cu multe luni intarziere fata de planurile initiale. Este vorba despre strada Dr. A. P. Podeanu, unde lucrarile de modernizare au inceput in vara lui 2015 si ar fi trebuit sa dureze trei luni. Traficul a fost totusi redeschis partial in toamna anului trecut.
In iulie 2015, primaria preda catre firma aradeana Sylc Con Trans strada A. P. Podeanu, in vederea lucrarilor de modernizare. .„Vrem sa largim strada la patru benzi, sa cream piste de biciclete si trotuare pe ambele parti, sa amenajam circa 230 de locuri de parcare, sa amenajam in zona Bazei 2 o parcare pentru 82 de biciclete si spatii verzi”, declara, la vremea respectiva, primarul Nicolae Robu. Traficul auto a fost inchis, iar pregatirile au demarat cu taierea a cateva zeci de copaci de pe strada: nuci, pruni, corcodusi, visini si salcii. Conform reprezentantilor PMT, lucrarea avea avizele necesare, inclusiv cele de la Mediu, pentru taierea copacilor. Initial, termenul de finalizare era de trei luni, dar, din cauza unor probleme cu utilitatile, in special energie electrica, strada inca nu a fost deschisa integral nici pana acum. Circulatia este permisa partial totusi din toamna, scrie debanat.ro.
In cateva zile, strada Podeanu va fi inaugurata si nu oricum, spune primarul Nicolae Robu, ci cu… o multime de copaci! „Strada Podeanu a fost si marcata, arata splendid. Mai trebuie mici retusuri la aranjarea pamantului unde vom avea verdeata in continuare. Trebuie sa se duca pana la capat plantarea de copaci. S-au plantat deja copacii care erau prevazuti in proiect, numai ca eu am decis sa plantam mult mai multi. Vom avea aliniamente superbe de copaci din patru in patru metri, alternativ tei si salcami. Sunt de cateva ori mai multi. In total vor fi cateva sute. Probabil vreo 400, poate chiar mai multi”, sustine edilul. Proiectul initial prevedea taierea a 73 de arbori. Modernizarea strazii Podeanu era prevazuta sa scoata de la bugetul local in jur de 1,5 milioane de euro.

podeanu traficul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004028 (s)