News Flash:

Cand vom putea circula doar pe autostrada de la Sibiu la Deva

12 Noiembrie 2014
1233 Vizualizari | 0 Comentarii
Lucrarile de constructie la ultimul lot neterminat al autostrazii Sibiu-Orastie sunt pe ultima suta de metri. Cel putin asta spun autoritatile, care ne promit ca vom circula de la Sibiu pana la Deva doar pe autostrada pana la sfarsitul lui 2014.
Autostrada A1 Sibiu-Orastie ar fi trebuit sa fie gata in 2013, insa cateva alunecari de teren au facut ca lotul trei (de la Saliste la Cunta) sa fie intarziat, in vreme ce celelalte trei loturi (1, 2 si 4) au fost date deja in folosire in decembrie anul trecut.
Potrivit Mediafax, care il citeaza pe ministrul transporturilor, Ioan Rus, lucrarile la ultimul lot vor fi gata pana la sfarsitul lunii noiembrie. Cu alte cuvinte, daca firma care se ocupa de lucrari (Impregilo Group din Italia) isi face treaba, vom putea circula doar pe autostrada de la Sibiu pana la Deva inainte de finalul lui 2014, fara sa mai fie nevoie sa circulam pe DN1 intre Saliste si Cunta, cum e situatia acum.
Lotul trei are o lungime de 22,1 kilometri si include viaductul rutier de la Aciliu - cel mai inalt din Romania - care are o lungime de un kilometru si o inaltime de 80 de metri. In prezent, 16 kilometri din lotul trei sunt finalizati, insa nu pot fi dati in folosinta fiindca nu exista nici o iesire de pe autostrada pentru portiunea respectiva.
Dintre cele patru loturi ale autostrazii A1 Sibiu-Orastie, lotul trei a costat cel mai mult - 604,7 milioane de lei fara TVA, la care se adauga 20% din valoarea totala pentru lucrari neprevazute aparute pe durata constructiei. 
Mai multe detalii pe Promotor.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1332 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007542 (s)