News Flash:

Cand vom avea un Consiliu Judetean in Timis?

28 Iunie 2016
973 Vizualizari | 0 Comentarii
CJ Timis21
Primele doua incercari de constituire a Consiliului Judetean Timis au esuat, dupa ce liberalii si progresistii nu s-au prezentat la sedintele de constituire si a fost lipsa de cvorum. 
Cea de-a treia si ultima tentativa de constituire a forului legislativ timisean in aceasta formula a alesilor judeteni va avea loc miercuri. 
Prefectul Mircea Bacala explica procedura: 'Daca nici in aceasta a treia incercare nu se va intruni cvorumul legal pentru constituirea CJT, atunci voi fi nevoit ca prin Ordin sa propun completarea listei celor absenti nemotivat cu supleanti. In cazul in care nici cu supleanti nu se poate face completarea numarului de consilieri, se vor face alegeri pentru locurile de consilieri judeteni ramase libere'.
In urma alegerilor locale, din cele 37 de locuri, PSD Timis are in CJT 16 mandate, urmat de PNL cu 14 mandate, UNPR cu 3 mandate, ALDE cu 2 mandate si PMP tot cu 2 mandate.
Intrucat niciunul dintre principalele doua mari partide, respectiv, PSD si PNL nu au majoritate absoluta pentru a-si impune oamenii in executivul Consiliului, ambele formatiuni au recurs la tot felul de formule. PSD Timis a incercat o majoritate cu vechiul aliat, UNPR, dar intelegerile de la nivel central, potrivit carora se pregateste fuziunea PNL cu UNPR, i-a lasat pe social-democrati in ofsaid. Care au recurs la o noua formula: PSD cu PMP si cu ALDE, care au 20 de mandate impreuna. PNL si UNPR cauta, la randul lor, constituirea unei majoritati care sa le permita impunerea preferatilor lor.

cvorum
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005133 (s)