News Flash:

Cand vom avea in Timisoara primele statui ecvestre

27 Februarie 2015
1261 Vizualizari | 0 Comentarii
Conducerea Primariei Timisoara nu a abandonat ideea de a amplasa in oras cateva statui ecvestre, o idee expusa de primarul Nicolae Robu inca din 2013. Edilul-sef spune ca anul acesta va fi demarat proiectul pentru realizarea primului monument care sa infatiseze o personalitate calare. Nu s-a actionat pana acum pentru ca... n-ar fi chiar ieftin ce vrea primarul.
Primarul Timisoarei a lansat ideea statuilor ecvestre pentru infrumusetarea orasului la inceputul anului 2013. Si a dat si cateva exemple de personalitati care ar trebui, in opinia sa, sa aiba statui, bineinteles nu toate calare.
„In aceeasi idee a preocuparilor de ridicare a orasului, de infrumusetare a lui, de a-l face mai atractiv, vom realiza in Timisoara mai multe statui. Si va dau acum cateva exemple de personalitati grele care merita sa aiba statuie in Timisoara si n-au avut pana acum. Cand spun statuie nu ma refer doar la un bust. Dorim o statuie ecvestra a lui Iancu de Hunedoara, o alta statuie ecvestra a lui Eugeniu de Savoya, o a treia statuie ecvestra - Carol Robert de Anjou. Remarcati ca ne uitam chiar la istoria de inceputuri a Timisoarei (...) Mai dorim un bust al lui Wilhelm Muhle in zona Parcului Rozelor (n.r. - aceasta a fost realizata si inaugurata intre timp in Parcul Rozelor) si o sa avem si o statuie a lui Johnny Weissmuller, si asta o sa fie iarasi statuie, nu un simplu bust”, anunta atunci primarul Nicolae Robu.
Edilul mai explica tot atunci ca Timisoara a ramas in urma la capitolul statui, chiar daca fosta administratie a realizat o Alee a Personalitatilor in Parcul Central, unde au bust, printre altii, si Printul Eugeniu de Savoya si Iancu de Hunedoara.
In ceea ce priveste amplasarea, Robu afirma ca ar trebui ca monumentele sa fie raspandite in diferite zone din oras, pentru ca vizitatorii urbei... sa aiba unde sa-si faca poze.
„Ne pregatim ca Timisoara sa aiba o oferta de obiective de vizitat, de locuri unde vizitatorii sa-si poata face poze. Toate orasele importante care au in spate o istorie, au astfel de monumente. Si la acest capitol noi am ramas in urma...”, spunea primarul.
Edilul nu a renuntat la idee si spune ca anul acesta vor incepe demersurile pentru realizarea primei statui ecvestre, scrie tion.ro.
„Nu s-a mai facut niciun demers, dar nu este abandonata ideea. O sa facem cat de curand, nu ne-am grabit pentru ca nu era chiar asta o prioritate acum, ele nefiind chiar ieftine. Dar una o vom face. Vom demara proiectul anul acesta pentru una din ele. Trebuie sa vedem cum putem proceda, pentru ca si aici trebuie sa facem o competitie. E un regim mai special de achizitie, fiind vorba despre un monument. Dar si aici este o anumita procedura care trebuie urmata si o vom urma. Nu pot sa enunt un pret, dar am vazut si ati vazut cat costa monumentul Revolutiei… Era vorba initial de vreo 450.000 de euro, dupa aceea s-a mers mai jos… Trebuie sa facem concurs de proiecte si pentru acela. De aceea ne-am blocat”, a declarat, zilele trecute, Robu.
Printre posibilele amplasamente enumerate in trecut de edil s-au numarat Piata Huniade si intersectia de la Michelangelo – Piata Leonardo da Vinci. Iar prima ar putea fi cea a lui Iancu de Hunedoara, spunea el.

nicolae robu timisoara parcului rozelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006582 (s)