News Flash:

Cand va fi redeschis Pasajul Jiul

21 August 2016
1099 Vizualizari | 0 Comentarii
pasaj jiul2
Pasajul Jiul se redeschide abia de la sfarsitul acestei luni. De cand a fost inchisa trecerea pe sub calea ferata au aparut si primele probleme pe santier.
Va reamintim, Pasajul Jiul a fost inchis circulatiei auto si pietonale in seara zilei de 2 august. S-a lucrat de zor pana in prezent, transmit reprezentantii primariei, care nu pot oferi o data exacta pentru redeschiderea traficului auto pe sub calea ferata.
„Pana in momentul de fata, in zona pasajului au fost executate lucrari de spargere si eliminare a radierului de beton existent, element care a creat unele probleme in conditiile in care dimensiunea radierului a fost de peste 150 de centimetri, cu mult mai mult decat se cunostea, deviere a retelelor si pregatire a terenului pentru betonare”, a explicat, pentru tion.ro, viceprimarul Dan Diaconu.
Edilul sustine ca nu se stie exact cand vor putea circula din nou soferii prin trecerea de sub calea ferata, desi, la momentul inchiderii circulatiei, s-a spus ca pasajul va fi inchis minimum doua saptamani – maximum 20 de zile, scrie tion.ro.
„Astazi (n.r. joi) au inceput lucrarile de turnare de beton si se lucreaza pe partea dinspre Incuboxx, iar in cursul zilei de maine (vineri), daca vom beneficia de conditii meteo favorabile, pe partea dinspre strada Jiul. Se estimeaza finalizarea lucrarilor din aceasta faza si redeschiderea circulatiei pentru sfarsitul acestei luni. La strada Jiul au fost executate lucrarile de decopertare si finalizate lucrarile de executie a retelei de canalizare”, a mai spus Diaconu pentru tion.ro.
Lucrarile de la pasaj pot fi urmarite live pe Youtube.
Pasajul Jiul ar trebui sa stea in santier vreme de 14 luni, dar dupa amenajarea provizorie a carosabilului soferii vor putea trece pe cate o banda de circulatie pe sub calea ferata.
Dupa finalizarea lucrarilor, pasajul va avea cinci benzi de circulatie, iar strada Jiul patru benzi. Largirea acestuia nu inseamna doar lucrari pe sub trecerea de cale ferata, ci si reorganizarea intersectiei. Vor fi amenajari stradale si pe Bd. Republicii, se va pastra geometria, iar sensurile de circulatie vor fi separate prin realizarea unor insule. Pentru mijloacele de transport in comun vor fi amenajate alveole, iar intersectia cu rampa pasajului se va realiza cu cinci benzi si insula directionala centrala. Pe ambele parti vor fi amenajate piste pentru biciclisti si trotuare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006653 (s)