News Flash:

Cand va fi reabilitata cladirea Operei din Timisoara

18 Iulie 2017
1007 Vizualizari | 0 Comentarii
opera timis
A fost nevoie de patru luni pentru ca reprezentantii Primariei Timisoara sa trimita toata documentatia necesara pentru reabilitarea fatadei Operei Romane catre Ministerul Culturii. A fost nevoie de clarificari, din cauza proiectantului, spune primarul Robu.
Dupa aproape un an si jumatate de la semnarea contractului cu firma constructoare, inca se mai asteapta un aviz de la Comisia de Monumente.
„Documentatia este depusa, in sfarsit, revizuita, la Monumente. A durat peste patru luni pana s-a raspuns solicitarilor Ministerului Culturii, din cauza proiectantului, nu a primariei. Noi a trebuit sa trimitem acolo opiniile proiectantului, solutii noi, abia acum ni le-au dat. Saptamana aceasta se intruneste Comisia de monumente la Ministerul Culturii si, daca primim avizul, ii dam drumul imediat”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.
Documentatia tehnica necesara reabilitarii fatadei cladirii care adaposteste Opera Romana si Teatrul National a ajuns la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale in luna februarie. Specialistii de la Bucuresti au trimis la randul lor primariei o solicitare de completare, pe 13 februarie. Fatada imobilului istoric din centrul orasului este placata cu travertin, scrie tion.ro.
Daca modificarile facute de proiectant necesita o alta licitatie, atunci primaria va organiza o noua procedura pentru gasirea unei alte firme constructoare. Daca nu se impune o noua licitatie, atunci lucrarile ar putea incepe anul acesta. In caz contrar, santierul cu siguranta va incepe in 2018, pentru ca ar fi nevoie de timp pentru o noua procedura.

robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004555 (s)