News Flash:

Cand va fi inaugurat Pasajul Michelangelo

27 Mai 2015
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
Ploaia pare sa fi fost inamicul numarul unu al constructorilor implicati in proiectul de amenajare a Complexului Rutier Michelangelo si implicit al timisorenilor care asteapta inca din toamna anului trecut sa se deschida circulatia prin noul pasaj rutier construit pe bani europeni… Pasajul Michelangelo ar putea fi dat in folosinta in aceste zile, pana la sfarsitul saptamanii, dar totul depinde in continuare de vreme, spune primarul Nicolae Robu.
Acestea sunt cele mai recente informatii care vin dinspre oficialii Primariei Timisoara, beneficiarul lucrarii de la Michelangelo.
S-au facut lucrari de hidroizolatie, s-a asternut deja asfaltul, s-au suplimentat si banii alocati pentru acest obiectiv ca sa se munceasca mai cu spor pe ultima suta de metri, inclusiv noaptea, si in curand ar trebui ca soferii sa poata circula prin noul pasaj rutier subteran. Cand? Initial era vorba ca prin 18-20 mai, iar apoi primarul Nicolae Robu a spus ca pana la sfarsitul lunii mai. Deci asta ar insemna pana la finele acestei saptamani, dar edilul afirma in continuare ca totul depinde de vreme.
„Ati vazut ce vreme a fost, din nou a plouat… Nu se pot face aceste operatii finale. S-au facut foarte multe, mai e cate ceva de facut, daca vremea ne permite… Sunt ajustari mici de facut, asfaltul e gata, daca vremea ne lasa sa lucram, in luna mai il vom deschide. Insa nu putem sa luptam cu aceasta vreme. Ne straduim. Facem tot posibilul, va dati seama ca ne dorim sa terminam. S-a lucrat si noaptea, eu am ajuns din Maroc dimineata la ora 3:30 si acolo m-am dus, nu acasa… Inainte de a pleca am fost acolo in fiecare noapte, s-a lucrat pana la 23:00, s-a lucrat pana la ora 2:00, cat s-a putut omeneste… Ati vazut cate zile bune au fost, mereu venea ploaia si nu se mai putea lucra”, a declarat Robu.
Lucrarile de amenajare a Complexului Rutier Michelangelo ar fi trebuit sa fie finalizate in septembrie 2014 conform termenului initial, dar autoritatile locale au invocat diverse motive pentru intarzieri – nenumarate zile cu ploaie, ierni aprige, situatii neprevazute ivite pe santier etc.
Proiectul pe fonduri europene a cuprins construirea unui pasaj rutier subteran pe relatia bulevardul Corneliu Coposu – bulevardul Vasile Parvan si reabilitarea Podului Michelangelo.
Vorbim despre lucrari in valoare de aproximativ 50 de milioane de lei conform contractul de executie incheiat in martie 2013 pentru proiectul Michelangelo. La aceasta suma s-au adaugat recent inca 100.000 de euro, reprezentantii municipalitatii motivand ca este nevoie de unele lucrari suplimentare, care au fost imprevizibile si sunt strict necesare, cum ar fi cele de etansare a radierului, a fundatiei care sustine constructia, scrie tion.ro.
De lucrari s-au ocupat firmele CCCF Drumuri si Poduri Timisoara, Drumuri Municipale, Instgat si Cons Electrificarea Instal.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005544 (s)