News Flash:

Cand va fi inaugurat lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva

4 August 2015
1430 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada Lugoj Deva
Directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale – CNADNR, Narcis Neaga, este extrem de optimist si spera nu doar la inaugurarea lotului 2 din autostrada Timisoara – Lugoj, oricum inainte de termen, dar si la finalizarea a 17 kilometri, partial, din lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva, respectiv a lotului 4, in totalitate.
Optimismul sefului CNADNR este la cote maxime. El spune ca inca din acest an se va circula pe autostrada de la Nadlac pana la Margina, in Timis, dar, surpriza, si pe lotul 4 al autostrazii Lugoj – Deva, unul cunoscut pentru numeroasele probleme intampinate: cimitire ilegale, pesteri cu lilieci pe care nu i-a vazut nimeni, familii de castori aproape de traseul autostrazii, halda de steril de langa Deva.
„Noi speram ca undeva intre 80 si 84 de kilometri (n.r. – de autostrada, vor fi inaugurati in 2015), insa aceasta cifra este conditionata si de antreprenori, de evolutia lucrarilor pe santier, pentru ca noi am mizat si pe numarul de kilometri de autostrada care, in mod normal, ar fi trebuit finalizati anul viitor, dar avem certitudinea ca anumite tronsoane de autostrada, cum ar fi de la Lugoj la Deva, lotul 2 — am fost in multe inspectii pe santier — clar le putem termina anul acesta. Acolo sunt vreo 17 kilometri. Am pus in functiune si punctele de frontiera de la Nadlac si, cu autostrada Nadlac-Arad lotul 2, inca vreo 10 kilometri”, spune Neaga, in cadrul unui interviu acordat celor de la Agerpres.
Seful drumurilor numara kilometri pe care Romania ii avea in plus la capitolul autostrazi la finalul acestui an, scrie tion.ro.
„Timisoara — Lugoj Lotul 2 are 25 de kilometri. Odata cu acesti 25 de kilometri, se mai folosesc inca 10 kilometri din Centura Lugoj-Deva Lot 1, (n.r. – Neaga se refera la cei 10 kilometri din autostrada Lugoj – Deva, lot 1, de la Balint la intersectia cu A6), care nu puteau fi folositi pentru ca se terminau in camp, iar acum se leaga. Practic, ar fi 35 de kilometri de aici. Impreuna cu Nadlac-Arad Lotul 2 — inca 10 km — ar fi 45 de kilometri. Apoi, la Lugoj-Deva — dupa cum arata lucrurile, vom mai da 17 kilometri in folosinta ca sa ajungem intr-un nod, in primul nod, deci, practic, vom putea circula de la frontiera pana la o localitate numita Marginea (n.r. – Margina, judetul Timis), asta inseamna 100 si ceva de kilometri. Cu putina sansa, dar sa vedem cum se va intampla, vom inaugura Lotul 4 din Lugoj-Deva, insa, acolo, am avut probleme de cosmar. Pe 22 de kilometri dai de un cimitir, dai de o pestera, de o halda de steril si acum s-au gasit si niste familii de castori, care sunt protejate de lege. Plus ca a avut loc o alunecare de teren acolo, care nu avea nicio legatura cu autostrada, insa a influentat. Daca luam in calcul si cei 22 de kilometri, ajungem la 84. Deci, plus/minus 22 de kilometri, in functie de ceea ce se intampla pe lotul respectiv”, mai spune Narcis Neaga despre autostrazile din zona de vest a Romaniei.

narcis neaga timisoara lugoj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004980 (s)