News Flash:

Cand se va putea circula pe autostrada de la Topolovatu Mare

14 Ianuarie 2015
1866 Vizualizari | 0 Comentarii
Vesti bune pentru soferii timisoreni si nu numai. Inca din acest an se va putea urca pe autostrada de la Topolovatu Mare. Asta dupa ce vor fi finalizati primii sase kilometri din lotul doi al autostrazii Timisoara – Lugoj.
Acest tronson va asigura legatura dintre Topolovat si Sanovita, deci vor deveni utilizabili si cei zece kilometri de autostrada dintre Sanovita si intersectia A1 cu A6. Acestia sunt in prezent nefolositi din cauza ca nu exista nicio posibilitate de urcare pe autostrada in localitatea timiseana. Vor fi sase kilometri din Timisoara – Lugoj, plus cei zece din Lugoj – Deva.
Initial se dorea deschiderea celor sase kilometri inca de anul trecut. In acest moment este asternut asfaltul binder pe acest tronson, urmeaza sa se toarne si la nodul care va fi realizat la Topolovat, dar si la cateva de la supratraversarile peste autostrada. La acestea mai urmeaza betonarea grinzilor laterale si montarea grinzilor principale ale podurilor, plus armarea, suprabetonarea, hidroizolarea si turnarea asfaltului, scrie tion.ro. Daca vremea va fi buna, operatiunile vor putea fi incheiate undeva in luna martie sau aprilie.
Deschiderea acestei portiuni va oferi posibilitatea circulatiei integral pe autostrada intre Topolovatu Mare si Traian Vuia. In prezent, accesul se face, fie prin localitatea Costeiu si ulterior pe un nod rutier de acces pe autostrada A6, fie dupa parcurgerea unei portiuni din centura de ocolire a Lugojului si ulterior pe primul tronson al autostrazii spre Calafat. Deschiderea nodului de la Topolovat va scurta timpul de parcurgere al traseului cu aproape jumatate de ora, spun specialistii.
Constructorul lotului 2 al soselei rapide dintre Remetea si Topolovat a demarat deja lucrarile si la aceasta portiune, se lucreaza efectiv si la autostrada, dar si la lucrarile de arta.
Lotul doi al autostrazii Timisoara – Lugoj are 26,5 kilometri, lucrarile fiind demarate 10 ianuarie 2014. Valoarea totala a lucrarilor a fost estimata la 423 de milioane de lei, iar termenul de finalizare spre sfarsitul anului in curs.

topolovatu mare timisoara lugoj lugoj deva calafat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005111 (s)