News Flash:

Cand se va circula pe strazile cu pavaj nou din centrul Timisoarei

1 Iulie 2014
650 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe mica Strada Fara Nume dintre Piata Libertatii si Piata Sfantul Gheorghe se scot si se pun in continuare pietre, operatiune care are loc din martie incoace, in incercarea de a gasi varianta ideala de pavaj pentru strazile si pietele din centrul istoric al Timisoarei. Una care sa nu le creeze probleme la mers nici doamnelor si domnisoarelor pe tocuri, care sa arate bine si sa nu se deterioreze prea curand. Lucrarile se extind, iar in toamna acestui an am putea avea primele zone pavate, estimeaza reprezentantii primariei.
Pe Strada Fara Nume din centrul Timisoarei s-au testat, incepand din primavara, diverse variante de pavaj. Recent, timisorenii care au trecut prin zona au putut observa ca s-au scos pietrele care erau puse acolo si s-a pavat din nou straduta. Ar trebui sa fie varianta finala pentru acea strada, spune primarul Nicolae Robu.
„Ar trebui sa se puna varianta finala de pavaj. Schimbarile apar pe strazile mari, de promenada, unde va fi flux pietonal de-adevaratelea. Asta inseamna pe Lucian Blaga, pe Vasile Alecsandri, pe Eugeniu de Savoya si pe Mercy. Pe cele patru strazi vom avea in zona centrala placi mari, astfel incat promenada sa poata decurge in buna conditii. Avand in vedere neintelegerile din lungul timpului, tin sa precizez ca vorbim despre placi mari de piatra naturala, de granit, si nu despre alte placi”, a declarat, zilele trecute, Robu.
Cei care gestioneaza proiectul privind reabilitarea centrului istoric la nivelul primariei spun ca se mai impun corectii pe Strada Fara Nume, dar forma finala de pavaj este stabilita pentru centrul istoric si in curand vor fi abordate si alte zone. Dintre piete, prima ar putea fi Libertatii, in timp ce primele strazi pregatite pentru pavare sunt General Praporgescu si Mercy.
„Partial este ultima varianta de pavaj, partial nu. Sunt zone in care nu este convenabila nici acum pentru ca sunt rosturi prea mari sau sunt portiuni neregulate. Nu s-a terminat, se mai fac corectii. Vom avea pavaj cu piatra combinata, de trei dimensiuni, pe strazile intens circulate – piatra mica, de 6 centimetri pe 6, piatra de 10 pe 10 sau 12 pe 12 si de 60 pe 60. Vom incepe pavarea probabil in Piata Libertatii, asteptam sa ne vina avizul de descarcare arheologica semnat. Dupa Strada fara nume mergem pe Praporgescu si dupa incepem Mercy. Vom face pavarea acolo unde este posibil. In toamna am putea avea primele strazi pavate. Putem incepe doar pe strazile pentru care avem avizele de descarcare. Deocamdata avem o lucrare foarte mare de apa care se va executa in perioada urmatoare. Este o conducta magistrala, incepe de pe Grisellini si se duce pe Savoya”, explica directorul Directiei de Dezvoltare a Primariei Timisoara, Aurelia Junie, scrie Tion.ro.
Patru piete si zece strazi din zona Cetate au intrat in reabilitare prin proiectul pe fonduri europene: Piata Unirii, Piata Libertatii, Piata Sfantul Gheorghe, Piata General Traian Doda (fosta Tarcului) si strazile Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Grisellini, Strada Fara Nume, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.
Termenul de finalizare a lucrarilor este iulie 2015.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0961 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012292 (s)