News Flash:

Cand ne vom plimba cu vaporasele pe Bega

7 Octombrie 2015
1879 Vizualizari | 1 Comentarii
vaporase
In sase luni ar trebui sa avem vaporase pe Bega. Cea de-a doua licitatie organizata de Primaria Timisoara pentru achizitionarea de vaporetto s-a incheiat cu succes. O firma din Galati va livra municipalitatii timisorene cele sapte ambarcatiuni. Un vaporas va avea 50 de locuri si va costa peste 275.000 de euro.
Reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat, marti, in sfarsit, finalizarea licitatiei pentru achizitia mult-asteptatelor vaporase care ar urma sa circule pe Bega.
Daca la prima licitatie nu s-a prezentat nimeni, la cea de-a doua au fost doua oferte depuse.
Licitatia a fost castigata de o firma din Galati specializata in constructia de ambarcatiuni sportive si de agrement, Spat Yard SRL.
Valoarea totala a contractului este de peste 1,93 milioane de euro cu TVA, ceea ce inseamna ca pretul unei ambarcatiuni va depasi 275.000 de euro.
„Am incheiat cu succes licitatia pentru achizitia ambarcatiunilor de tip vaporetto. Am semnat contractul de furnizare a echipamentelor de transport pe Bega – vaporetto. Am avut la dispozitie 11,1 milioane lei fara TVA pentru a achizitiona sapte ambarcatiuni. La licitatie au participat doua firme, Spat Yard SRL si Unicomp SRL. Prima a avut o oferta de 6,9 milioane lei si cealalta 8,4, aproape 8,5 milioane lei (fara TVA). Evident a castigat prima si am economisit 4,2 milioane lei. Sunt producatori, firma Spat Yard a semnat contractul deja”, a anuntat primarul Nicolae Robu.
Edilul a explicat ca cele sapte ambarcatiuni trebuie livrate in termen de 6 luni de la data semnarii contractului, scrie tion.ro.
Ce caracteristici vor avea cele sapte vaporase care ar trebui sa circule pe Bega in jumatate de an?
„Proiectul evident ca este unul avizat de Autoritatea Navala Romana, ca sa nu fie dubii ale unora si altora pe aceste subiect, respecta toate conditiile inclusiv pentru persoane cu mobilitate redusa. Capacitatea de transport este de 50 de persoane, altfel spus vor fi 50 de scaune intr-o ambarcatiune. Sunt prevazute cu o punte deschisa si un salon de pasageri, au 12,7 metri lungime, 4,9 metri latime, inaltime de constructie 1,05 metri”, a afirmat Robu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006147 (s)