News Flash:

Cancerul de colon, o maladie tot mai raspandita! Iata gestul simplu care te ajuta sa nu te imbolnavesti!

9 Mai 2016
10680 Vizualizari | 2 Comentarii
colon3

O cercetare recenta arata ca persoanele care consuma zilnic doua cesti de cafeaisi reduc riscul de a suferi de cancer colorectal.

Consumul moderat de cafea ofera protectie fata de cancerul de colon, anunta ziare.com, care citeaza Livescience.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii americani de la Universitatea Southern California au analizat consumul de cafea in cazul a 8.500 de persoane, dintre care 5.000 au avut cancer colorectal.

S-a observat ca persoanele care beau intre una si doua cafele zilnic au ca pana la 30% mai putine riscuri de a face cancer de colon in comparatie cu cei care nu consuma deloc aceasta bautura. In cazul celor care beau intre doua cafele - doua si jumatate, protectia oferita este de 44%, procentul crescand pana la 59% pentru cei care depasesc doua cafele si jumatate.

Specialistii au tinut cont si de factori precum varsta, sexul, cantitatea de legume/fructeconsumate in fiecare zi si de administrarea zilnica de aspirina (despre care studiile au aratat ca poate oferi protectie fata de acest tip de cancer).

Cercetatorii sunt de parere ca efectul protector al cafelei este pus pe seama faptului ca aceasta bautura accelereaza trecerea substantelor prin colon, ceea ce reduce din timpul de expunere a tesuturilor fata de agentii cancerigeni. Cafeaua ar putea schimba compozitia microbilor din intestine sau ar putea contine ea insasi substante anticancerigene. 


cafea cancer colorectal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

candipharm  | #52779
MorrisLox  | #52882
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006204 (s)