News Flash:

Campioana RCM Timisoara a incheiat un parteneriat cu un puternic club englez

4 Mai 2014
569 Vizualizari | 0 Comentarii
RCM Timişoara va putea profita din plin de experienţa şi know-how-ul celui mai puternic club englez de rugby. Reprezentanţii Saracens Londra s-au aflat, luni şi marţi, la Timişoara şi au anunţat că echipa bănăţeană a fost aleasă pentru a fi partenerul lor din Romania.
„In urma discuţiilor purtate între club și Saracens a fos stabilit un acord. S-au pus la punct direcţiile de colaborare. Timişoara rugbistică păşeşte într-o nouă eră, Saracens a ajuns la Timisoara”, a declarat Duşan Filipaş, vicepreşedintele RCM.
Noul partener al timişorenilor ocupă primul loc în campionatul din Anglia, avand peste o sută de ani de istorie în spate. Echipa este cunoscută şi pentru faptul că deţine recordul mondial de spectatori la un meci de campionat, de 83.000 de oameni, scrie Tion.ro.
„Am stabilit doar liniile directoare, nu am întocmit deocamdată niciun contract. In primul rand, va avea loc un transfer de know-how, sportiv şi administrativ, clubul englez ne va susţine toate programele legate de know-how. Alte avantaje nu pot fi cuantificate, este vorba de imagine, de expunere, de oportunităţi. Noua întelegere ne obligă să fim mai performanţi, mai profesionişti. Standardul intern al clubului a fost ridicat odată cu această colaborare”, a mai spus Filipaş.
„Noi avem o viziune de viitor pentru ceea ce va însemna rugby-ul, la modul cum acesta trebuie să crească în următorii 10 ani. Eforturile noastre au mai multe scopuri, ne propunem includerea rugby-ului ca sport acceptat la olimpiadă. Noi avem multe de oferit, un tată care vine la rugby cu copilul său va căuta respect, ceea ce nu găseşte neapărat la alte sporturi, aceasta creează o mare oportunitate pentru rugby. Noi căutăm destinaţii unde să facem parteneriate. Am ajuns în Rusia, în Brazilia, avem relaţii cu Malaezia, avem echipă în Abu Dhabi. Va urma SUA, Kenia, Tonga. Ne uităm, de asemenea, la ţări cu tradiţie, de aceea suntem în Romania. Imi aduc aminte de Romania în Africa de Sud, la modul cum a jucat la campionatul mondial atunci. Aici au fost produşi jucători talentaţi”, a declarat Edward Griffits, directorul executiv al clubului englezesc.
„Vedem progresul realizat la Timişoara în ultimi 5 ani. Am descoperit aici un club cu viziune şi ambiţie. Ce putem noi crea este un parteneriat între Saracens şi RCM. Cred că elementul cheie al parteneriatului este să împarţi tot ce ai mai bun, trebuie să fie o relaţie de tipul win-win. Avem caţiva dintre cei mai buni antrenori, personal medical de top, ei vor lucra cu colegii lor de aici. Vor fi videoconferinţe, cele două părţi pot împărtăşi opinii. E bine pentru jucători, există oportunităţi ca aceştia să obţină experienţă, va fi valabil în ambele direcţii. Cel mai important este că noi am ales Romania pentru moştenirea istorică, aici se joacă rugby de 100 de ani, dar şi pentru viziunea de viitor a cluburilor de aici, a Federaţiei de specialitate”, a mai spus Griffiths.
Şeful englezilor garantează că ei nu lucrează pe principiul unei puteri coloniale: „Nu venim aici să spunem – schimbați culorile, schimbaţi sigla! Nu vrem suporterii de la Timişoara să creadă că ei au pierdut clubul prin această înţelegere, ci că au caştigat din parteneriat. In zece ani vrem Timişoara să joace de la egal la egal în Challenge Cup, în Heineken Cup, iar Romania în Six Nations”.
„Nu ne fură nimeni identitatea, trecutul, avem nevoie de experienţa lor, de o construcţie solidă, ce să dureze 100 de ani. Acem planuri pe termen scurt, mediu şi lung. Noi, ca şi club, nu vrem să fim o apariţie meteorică, noi vrem să scriem istorie aici”, a mai spus Duşan Filipaş. El a anunţat că acordul scris va fi semnat destul de curand, dar că de săptămana viitoare se va lucra deja în cadrul parteneriatului.
Saracens deţine o reţea de cluburi şi şcoli în Anglia cu care colaborează. Este vorba de 34 de cluburi, plus 40 de şcoli. „Le furnizăm antrenori, motivare, suntem bucuroşi să împărţim acest sistem cu Timişoara”, mai spune Griffiths.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029543 (s)