News Flash:

Campanie gratuita de depistare a depresiei la Timisoara

18 Septembrie 2014
578 Vizualizari | 0 Comentarii
Depresia, atunci cand survine, nu iti ofera multe cai de a scapa de ea, iar oamenii nu stiu cum sa reactioneze. Mai mult, unii dintre cei care au depresii nu stiu ca sufera de aceasta afectiune. Pentru ei si pentru oricine este curios sa afle daca se afla intr-o depresie, la Timisoara se va desfasura o campanie gratuita de depistare a acestei afectiuni.
Pornind de la tema “Dementa: putem reduce riscurile?”, Centrul Memoriei, sub patronajul Societatii Romane Alzheimer Filiala Timisoara, organizeaza, in perioada 23-25 septembrie 2014, pe langa binecunoscuta campanie de testare gratuita a memoriei populatiei si o campanie gratuita de depistare a depresiei in randul cetatenilor Timisoarei. Asta cu atat mai mult cu cat depresia este un factor important de risc in declansarea bolii Alzheimer si a altor demente inrudite cu aceasta.
Zilele de 23 si 25 septembrie sunt dedicate testarii memoriei persoanelor cu varste intre 50 si 85 de ani, iar ziua de 24 septembrie este dedicata depistarii depresiei la persoane cu varste intre 20 si 80 de ani. Campania se va desfasura la sediul Centrului Memoriei de pe strada Romulus 46, intre orele 12-18. Pentru programari si informatii apelati numerele de telefon 0256.433.072 si 0371.103.518, de luni pana vineri, intre orele 12.00-18.00, scrie Tion.ro.
Septembrie 2014 este luna mondiala Alzheimer, luna in care in intreaga lume se deruleaza campanii de preventie a bolii Alzheimer si de reducere a riscurilor pe care le inglobeaza aceasta boala.
Depresia clinica este o stare mentala de tristete, amaraciune care persista pe perioade indelungate. Simptome care dureaza mai mult de doua saptamani si de o severitate care incepe sa impiedice desfasurarea normala a activitatilor zilnice deja semnifica depresie clinica. Se presupune ca doar o mica parte dintre cei care sufera de depresie ajung sa constientizeze aceasta afectiune si sa se supuna tratamentului corespunzator. Motivele sunt frica de stigmatizare sociala, orgoliul personal si ignoranta. Chiar si cazurile de depresie severa pot fi tratate medical si vindecate.

depresia timisoara afectiuni centrul memoriei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1066 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033362 (s)