News Flash:

Camere auto si GPS-uri

18 Octombrie 2019
1875 Vizualizari | 0 Comentarii

Cele mai populare gadget-uri auto sunt camerele auto de bord și sistemele de navigare auto prin satelit.

Un șofer adevărat se va folosi din plin de astfel de gadget-uri cum sunt camerele de bord și sistemele de navigare (cunoscute ca și sat-navs). Aceste dispozitive sunt foarte răspândite în prezent și o mare varietate de astfel de produse se pot găsi prezentate în magazinele online.

Principalul scop al unei camere de bord auto este acela de a înregistra condițiile rutiere din jurul mașinii și/sau din interiorul acesteia.

De obicei, o astfel de cameră este formată dintr-un dispozitiv cu un microcircuit, baterie, camera video, micorfon încorporat, sistem de prindere sau suport de susținere pentru atașare, ecran și setul de butoane de control. Locația cea mai uzuală de montare a camerei de bord este în partea de sus a parbrizului. Unele camere de bord au una sau două camere de filmare, pentru a se obține înregistrări de jur-împrejur. Cea de a doua cameră se poate instala pe parbrizul din spate sau lângă șofer. Tipurile DVR se alimentează din rețeaua electrică a mașinii prin conectare directă sau la priza pentru aprinderea țigărilor.

Camerele auto de filmare sau cele de tipul DVR (care sunt cu inregitrare video digitală) pot înregistra urmîtoarele informații:
ce se întâmplă în față, în spate și în interiorul mașinii;
sunete (cum ar fi rulajul mașinii, vocile din interiorul mașinii și suntele de impact);
coordonatele mașinii și viteza sa;
marca temporală și plăcuța de înmatriculare a mașinii (opțional).

Sistemul de navigație ajută șoferul să se orienteze la drum și utilizează informații tipice prin satelit pentru a obține informații privind locația mașinii pe hărți prestabilite și pe care le afișează pe ecranul LCD. De asemenea, utilizează instrument vocal pentru a ghida șoferul în stabilirea rutei, a îl avertiza asupra diferitelor situații din trafic, asupra necesităților de ocolire sau asupra vitezei medii de trafic.  Sistemul este foarte convenabil pentru că șoferul are nevoie de îndumări fără a îl perturba de la condus.

Sistemul de navigare pot fi instalate pe mașină din fabricație sau pot fi dispozitive separate și instalate ulterior. Astfel, mulți producători auto oferă dispozitive de navigare GPS integate în bord. O variantă mai ieftină a sistemului de navigare este utilizarea aplicațiilor de pe smartphone, întrucât multe telefoane celulare au cipuri GPS încorporate și prevăzute cu ecrane mari și difuzoare performante. În comparație cu aceste dispozitive, navigarea de bord are câteva avantaje:
ecrane mai mari, de obicei, de tip touchscreen;
conexiune GPS mai stabilă;
sunt întotdeauna activate și pregătite de asistență.

Cumpărați piese auto pe Autodoc24

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006228 (s)