News Flash:

Calmante pe care e bine sa le ai la indemana de Sarbatori

26 Decembrie 2016
981 Vizualizari | 0 Comentarii
pastile vechi
Pastilele

Farmaciile sunt pline de cutii pe care scrie "calmante" pentru durere, agitatie ori insomnie. Orice te-ai hotari sa cumperi, citeste cu atentie prospectul! Unele dau dependenta ori au efecte adverse: alergii, hemoragii si tulburari grave. "Fara prescriptie medicala" nu inseamna "dupa ureche".

Baia

Seara, ce poate fi mai relaxant decat o baie fierbinte cu sare aromata?! Atentie insa, apa fierbinte afecteaza circulatia sangelui, tensiunea si pielea! Alege o temperatura moderata pentru relaxarea musculaturii incordate si sare pentru atenuarea durerilor.

Alcoolul

Nu-i nimic rau in a-ti turna, la sfarsitul zilei, doua degete de vin in pahar. Te relaxezi, devii mai vorbareata. Daca adaugi mai mult alcool, poti cadea in depresie, irascibilitate ori inhibitie sexuala. Cu masura… la bautura!

Sexul

Dupa o cearta cu partenerul, ce este mai placut decat sa faci dragoste cu el? Cortizolul si adrenalina (hormonii stresului) sunt echilibrati de endorfine (substantele placere). Nu-ti face din asta un obicei ca sa te simti bine, pentru ca stresul afecteaza libidoul!

Muzica

Studiile arata ca meloterapia este buna atat pentru relaxare, cat si pentru calmarea durerilor. Cand asculti muzica sau si canti la un instrument, scade adrenalina si creste productia de seretonina. Umple-ti dimineata cu sunete antrenante, iar seara petrece-o pe ritmuri lente!

Aromele

Betisoarele din plante, lumanarile parfumate, uleiurile influenteaza performantele intelectuale si atenueaza durerea. Hameiul, rasina, menta sunt calmante si relaxante, rozmarinul, cimbrul si eucaliptul te detensioneaza si cresc puterea de concentrare, iar citricele sunt relaxante si tonice in perioada de stres.


Ceaiurile


Cand vrei sa te relaxezi, apeleaza cu incredere la tei, sunatoare si menta! Bea o cana cu ceai, seara, inainte de culcare. Daca ai alte preferinte, ar fi bine sa te documentezi, pentru ca unele plante provoaca iritari sau chiar dureri.


Masajul


Nu are efecte adverse. Daca te doare capul, maseaza-ti tamplele, ceafa si scalpul, iar daca ai emotii, freaca-ti palmele! Masajul intregului corp relaxeaza musculatura si te calmeaza daca ai fost suprasolicitata nervos.

Levantica

Are efect de calmant psihic, antianxios, alunga insomniile, calmeaza plapitatiile, durerile de cap, reduce tensiunea arteriala si diminueaza spasmele musculare.

pastilele alcoolul sexul ceaiurile masajul levantica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006790 (s)